Muğla'nın Marmaris ilçesinde sabaha karşı bir aracın çarparak yaraladığı yaban domuzu, saatlerce kurtarılmayı bekledi. Yaralı domuzu kan kokusuna gelen eşek arıları istila etti. Yaralı hayvan iğne ile uyutularak öldürüldü.
ÇARPMA SONUCU BELİ KIRILDI
Olay, ilçeye bağlı Armutalan Mahallesi, Şehit Ahmet Benler Caddesi'ndeki boş bir arazide meydana geldi. Sabaha karşı 04.00 sıralarında mahalledeki çöp konteynerlerinden beslendikten sonra ormana geri dönen yaban domuzlarından birine yoldan geçen bir araç çarptı. Beli kırılan hayvan, acılar içinde inlemeye başladı. Hayvanın sesini duyan mahalle sakinleri zabıta ve polise haber verdi. Belediye yetkilileri Milli Parklar Müdürlüğü Yaban Hayatı Koruma görevlilerini arayarak yardım istedi. Saatlerce acı içinde inleyen yaban domuzunu yarasının kanamasından dolayı arılar sardı. Yüzlerce eşek arısı acı içinde kıvranan hayvanı sardı. Beli kırık olduğu için hareket kabiliyetini yitiren yaban domuzu arılarla baş etmek için sürünerek çalılık alana gitmek istedi ancak başaramadı.
12 SAAT ACI ÇEKTİKTEN SONRA UYUTULDU
Bayram dolayısıyla yaban hayatı koruma görevlilerine ulaşamayan belediye yetkilileri, yaklaşık 12 saat acı çeken hayvanı mezbaha veterinerinden yardım isteyerek uyuttu.
Son Dakika › Güncel › Yaralı Yaban Domuzuna Eşek Arıları Saldırdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.