"Yaşayan En Büyük Gitarist" Çeşme'de - Son Dakika
Güncel

"Yaşayan En Büyük Gitarist" Çeşme'de

"Yaşayan En Büyük Gitarist" Çeşme\'de

Müzik eleştirmenlerince 'yaşayan en büyük gitarist olarak' nitelendirilen dünyaca ünlü gitarist Jose Feliciano, yarın Çeşme'de, 21 Temmuz'da ise Bodrum'da müzikseverlerle buluşacak.

19.07.2012 17:36

Müzik eleştirmenlerince 'yaşayan en büyük gitarist olarak' nitelendirilen dünyaca ünlü gitarist Jose Feliciano, yarın Çeşme'de, 21 Temmuz'da ise Bodrum'da müzikseverlerle buluşacak.

Orhun Yachting-Tourism-Organization tarafından düzenlenen konser öncesi İzmir'de bir basın toplantısı yapan Feliciano, Türk insanının kendisine olan sevgisini hissetmekten ve Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İki yeni albüm hazırlığında olduğunu belirten ünlü sanatçı, "7 yaşında müziğe başladım. Ben bir şöhret, dünya devi değil, sadece bir müzisyenim. Ben basit bir insanım ve müziğimi yapabildiğim sürece çok mutluyum" dedi.

Doğuştan görme özürlü olan sanatçı, Müslümanların terörist olmadığını anlatabilmek için 'Müslüman Kardeşler' adında bir şarkı hazırladığını da açıklayarak, "Şarkının adı 'Müslüman Kardeşler' olacak. Tüm dünyaya Müslümanların terörist olmadıklarını anlatmak istiyorum. Aynı gezegende yaşayan, aynı havayı soluyan varlıklar olarak, kardeş gibi, dostlukla yaşamamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Türk müziğinin ve enstrümanlarının ilgisini çektiğini, hatta önceki gelişinde ud ve darbuka alarak

öğrenmeye çalıştığını belirten Feliciano, "Udu öğrendim, çalıyorum, akort da yapabiliyorum ama akort etmek inanılmaz zahmetli. Yaptığım değerlendirme sonunda udun Flemenko müziğinin temelinde yattığına inanıyorum. Hatta daha fazlasını bile söyleyebilirim" dedi.

Görme özürlü olmasının çalışmasını hiçbir şekilde etkilemediğini anlatan Feliciano, sözlerini, "Bizler doğarız ve yaşarız. Doğduğumuzda nelere sahipsek onunla yaşamayı öğreniyoruz. Kör olmak bir avantaj mı dezavantaj mı diye hiç düşünmedim. Ben tanrıdan hiçbir şey istemiyorum. Bana verdiklerinden ötürü minnettarım. Hayat bir kart oyunu gibi. Elinizdeki kartlarla yaşamayı bilmek gerek" şeklinde bitirdi.

Doğuştan kör olan 1945 doğumlu Porto Rikolu şarkıcı ve gitarist; "yaşayan en büyük gitarist", "en iyi pop gitaristi", "en iyi caz ??ve en iyi rock gitaristi" unvanlarını elinde tutuyor olmasının yanı sıra 8 Grammy ödülü ve 16 Grammy adaylığı kazandı. Sanatçının dünya çapında sayısız prestijli ödülü bulunuyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Yaşayan En Büyük Gitarist' Çeşme'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement