Yasin El Kadı Bilal Erdoğan ile Ortak mı? - Son Dakika
Güncel

Yasin El Kadı Bilal Erdoğan ile Ortak mı?

Yasin El Kadı Bilal Erdoğan ile Ortak mı?

İlk kez konuştu

16.12.2014 10:02  Güncelleme: 10:10

Suudi Arabistan vatandaşı işadamı Yasin El Kadı 25 Aralık soruşturmasında adının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anılmasına ve hakkındaki iddialara cevap verdi.

Yasin El Kadı ismi Türkiye'de ilk olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arkadaşlığı nedeniyle tanındı. 25 Aralık soruşturmasının polis fezlekesinde El Kadı'nın Türkiye'ye gelerek Erdoğan ile 12 kez görüştüğü ve bu görüşmelerden bazılarının ABD'nin kara listesinde bulunduğu dönemlerde gerçekleştiği ifade edildi.

Suudi Arabistan vatandaşı olan işadamı Yasin El Kadı, 2001'de ABD'deki 11 Eylül saldırılarının ardından sırasıyla ABD, BM ve Avrupa Birliği tarafından El Kaide ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 'kara listeye' alınmıştı.

Alınan kararlara yaptığı itirazlar ve açtığı davalar sonuç veren El Kadı, 2010'da Avrupa Birliği, 2012'de Birleşmiş Milletler ve Eylül 2014'te ABD'nin kara listesinden çıkarıldı.

Türkiye'de de BM, ABD ve AB kararlarına dayanılarak Aralık 2001′de Bakanlar Kurulu kararıyla El Kadı'nın mal varlığı donduruldu. Ancak Temmuz 2006'da Danıştay bu kararı iptal etti.

Kara listeye alınmadan önce ABD pazarındaki yatırımlarıyla da bilinen; inşaat, gayrimenkul ve bankacılık gibi farklı sektörlerde şirketleri olan Yasin El Kadı'nın bu ülkede yönetiminde yer aldığı çok sayıda yardım vakfı da bulunuyordu.

YASİN EL KADI'NIN GÖZÜNDEN ERDOĞAN

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilişkilerinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilişkilerim çok eskiye, devlette herhangi bir görev üstlenmeden önceye dayanır. İlişkilerimiz karşılıklı dostluk ve ailevi ilişkiler düzeyindedir. Daha fazlası değil. O gerçekten vefalı bir kişidir. Onunla ilişkim gizli bir şey değil.

BİLAL ERDOĞAN İLE ORTAK MI?

Oğlu Bilal Erdoğan'la mali ilişkiler konusunda ne diyeceksiniz?

Oğlu Bilal ile hiçbir mali ya da yatırım ilişkim yok.

O zaman bazı Türk medya kuruluşlarının Cumhurbaşkanı'yla olan ilişkilerinize saldırmasını nasıl açıklayabiliriz?

Kanaatimce Türk muhalefetinin Erdoğan ile siyasi hesaplaşmasında gerekçesiz şekilde ilişkilendirildim. Özellikle de son Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi.

Yasin El Kadı 'Mali Guantanamo'dan nasıl çıktı?

Birçok Rabbani nimetle çıktım. Yerel ve uluslararası birçok şahsi ilişki, birçok çeşitli tecrübe ile çıktım. 'Kim Allah'a dayanırsa O, onun yardımcısıdır' tecrübesiyle çıktım. Dünyanın sorunları ve ondan kaynaklanan şiddetin, Müslüman ve Batılı toplumlarda hoşgörü ve diyalog kültürünün yayılmasından başka çözümünün olmadığı tecrübesiyle çıktım.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: AHaber.com

Son Dakika Güncel Yasin El Kadı Bilal Erdoğan ile Ortak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement