Yazıcıoğlu'nun Öldüğü Kazaya İlişkin Görüntülere Yayın Yasağı - Son Dakika
Güncel

Yazıcıoğlu'nun Öldüğü Kazaya İlişkin Görüntülere Yayın Yasağı

Yazıcıoğlu\'nun Öldüğü Kazaya İlişkin Görüntülere Yayın Yasağı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi, mahkemece, Yazıcıoğlu'nun da aralarında olduğu 5 kişiye ait görüntü içeriklerinin her türlü sesli, görüntülü, yazılı, görsel medya ve internet ortamında yayınlanmasının ve gösterilmesinin yasaklanması kararı verilmesine rağmen görüntüleri kaldırmayan internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

13.12.2013 18:03

Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi, mahkemece, Yazıcıoğlu'nun da aralarında olduğu 5 kişiye ait görüntü içeriklerinin her türlü sesli, görüntülü, yazılı, görsel medya ve internet ortamında yayınlanmasının ve gösterilmesinin yasaklanması kararı verilmesine rağmen görüntüleri kaldırmayan internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Müteveffa Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu'nun avukatı BBP Genel Başkan Yardımcısı Selami Ekici, yazılı açıklamasında, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin enkaz bölgesinde kar altından çıkarılışı görüntülerinin ulusal bir televizyonda yayınlandığını anımsattı.

Bunun üzerine Malatya 2 Nolu Hakimliği ve Kahramanmaraş 2. Asliye Hukuk Mahkemelerince bu görüntülerin yayınlanmasının yasaklandığını ve mevcut görüntülerin yayından kaldırılmasına karar verildiğini belirten Ekici, bazı internet sitelerinin kararlara rağmen görüntü içeriklerini yayınlamayı sürdürdüğünü bildirdi.

Tüm uyarılarına rağmen görüntülerin yayından kaldırılmadığını savunan Ekici, bazı arama motorları ve internet haber siteleri hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Selami Ekici, "Tüm internet kuruluşlarının ve şahısların mahkeme kararlarının açık hükmü karşısında gerekli önlemleri ve ailenin hassasiyetini dikkate alacakları ümidini taşıyoruz. Bizler başta ailesi olmak üzere, BBP, Alperen Ocakları ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun sevenleri olarak şehit liderimizin hakkını ve hukukunu koruma açısından ısrarcı ve inatçı bir biçimde takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz" ifadesi kullandı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazıcıoğlu'nun Öldüğü Kazaya İlişkin Görüntülere Yayın Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement