Yelkenli Teknelerin Gökova'da Kıyasıya Mücadelesi Başladı - Son Dakika
Güncel

Yelkenli Teknelerin Gökova'da Kıyasıya Mücadelesi Başladı

Yelkenli Teknelerin Gökova\'da Kıyasıya Mücadelesi Başladı

Bodrum 23'üncü Uluslararası Yat Festivali kapsamında düzenlenen Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, 7 ülkeden toplam 95 teknenin katılımıyla başladı.

19.10.2011 14:10

Bodrum 23'üncü Uluslararası Yat Festivali kapsamında düzenlenen Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, 7 ülkeden toplam 95 teknenin katılımıyla başladı.

Geleneksel Ahşap Yatlar, Performance Cruiser Ahşap Yatlar ve Misafir Yatlar kategorilerinde düzenlenen yarışların, Bodrum- İngiliz Limanı arasındaki 21 millik Acıbadem Etabı, saat 11.00'de Karaada önünden start aldı. Malta, Avustralya, Hollanda, İtalya, Almanya ve ABD bayraklı toplam 14 yatın da aralarında bulunduğu toplam 95 tekne, arkadan esen, saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgarla kıyasıya mücadaleye başladı. 95 yattaki toplam 1200 kişinin büyük heyecan yaşadığı yarışları, yerli ve yabancı 50'ye yakın basın mensubu takip ediyor. Son üç yılda yapılan müsabakalarda ilk üç sırayı paylaşan Sıla, Büyük Yunus, Montenegro, Ayaz, STS Bodrum Okul Gemisi, Elele, Dolfin, Jasmin, Aksona Mancorna, Aliko, Knidos, Artemisia, Nostalgia adlı teknelerin de yerini aldığı yarış, beş etapta tamamlanacak.

Yarışta Türkiye'nin ilk ve tek yelkenli okul gemisi STS Bodrum'la yarışan Bodrum Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Yat Kaptanlığı Bölümü öğrencileri en büyük ilgiyi gördü. Denizde renkli görüntüler yaratan tekneleri, sahildeki Bodrumlular ile çevredeki tekne sahipleri ve balıkçılar büyük bir ilgi ile izledi.

Bodrum'un yelkenli ahşap balıkçı ve süngerci teknelerinin de katıldığı yarışlarda, yarın İngiliz Limanı- Çökertme arasındaki 17 millik Claudio Campione, 21 Ekim'de Çökertme- Kisebükü arasındaki 15 millik Denizbank etabı, 22 Ekim'de Kisebükü-Bodrum arasındaki 12 millik Vodafone etabı geçilecek ve ve son gün olan 23 Ekim'de ise Karaada önünde 'Guletler Düellosu' yapılacak.

Aynı gün İskele Meydanı'nda düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren yatlara kupa ve 20 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca kura ile bir yat ekibi otomobil ve bir yat ekibi de 15 beygirlik deniz motoru sahibi olacak.

Festivalin organizasyon komitesi başkanı Erman Aras, yelkenli, ahşap yat yarışları sayesinde teknelerimizin ve ilçenin tüm dünyada daha yakından tanınmasına katkıda bulunulduğunu söyledi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yelkenli Teknelerin Gökova'da Kıyasıya Mücadelesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement