Edenred Türkiye Genel Müdürü Eric de Ladoucette, yemek kartları düzenlemesine ilişkin, "Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuya yakın ilgisinden ve yapılacak düzenleme ile sektöre getirilecek yüksek standartlardan son derece memnuniyet duyuyoruz." ifadesini kullandı.
Edenred'in açıklamasında görüşlerine yer verilen de Ladoucette, son günlerde yemek kartları ile ilgili olarak gündeme gelen konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
De Ladoucette, Edenred Türkiye olarak 2014 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ve son altı aydır da ilgili bakanlıklar ile yakın temas halinde çalışarak; kamuyu, iş verenleri, yeme-içme sektörünü ve yemek kartı sağlayıcılarını ortak fayda noktasında buluşturacak ve tüm tarafları memnun edecek bir düzenleme oluşturulması yönünde fikirsel katkılarını sunduklarının altını çizdi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin konuya yakın ilgisinden ve yapılacak düzenleme ile sektöre getirilecek yüksek standartlardan son derece memnuniyet duyduklarını da belirten de Ladoucette, Edenred'in, Türkiye pazarında giriş yaptığı 1992 yılından bu yana kurumların verimliliğinin ve çalışanların alım güçlerinin artması, ayrıca üye iş yerlerinin ek satış hacmi elde etmesi yönünde var gücüyle çalıştığını aktardı.
De Ladoucette, şunları kaydetti:
"Sayın bakanımızın konuya yakın bir ilgi göstermesi ve sektör standartlarını yukarı taşıyacak bir düzenleme üzerinde çalışılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Ülke çapında 3 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan yemek kartlarının gerek ülke ekonomisine katkısı gerekse çalışan kesimin iş motivasyonu ve bireysel ekonomisi üzerindeki etkisi oldukça güçlü.
Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İç Görü Araştırma Merkezi'nden Doç. Dr. Hüseyin Sami Karaca'nın önderliğinde 2017 tarihli 'Türkiye'de yemek kartlarının makroekonomik etki analizi' başlıklı çalışmada görüyoruz ki; Türkiye'deki yemek kartı sisteminin Türkiye ekonomisine kattığı toplam ciro 25,4 milyar TL olurken, istihdamın 209 bin, kamuya sağladığı vergi gelirinin ise 5,4 milyar TL olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda yemek kartı sisteminin kayıt dışı ekonomiyi yüzde 20'ye varan oranlarda azalttığı ve buna bağlı olarak her yıl 558 milyon TL'nin üzerinde vergi kaybının önüne geçtiğini de söyleyebilirim."
Ticket Restaurant markaları ile yemek kartları pazarının lideri konumunda olduklarını dile getiren de Ladoucette, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Türkiye pazarında faaliyet göstermeye başladığımız ilk günden bu yana yani tam 25 yıldır, sektörün tek bir tarafın değil tüm paydaşların katkı ve iş birliği sayesinde herkesin faydası yönünde gelişeceğine inanıyoruz. Türkiye'de Ticket Restaurant yemek kartı kullanımı çalışanların en çok tercih ettiği sosyal yan haklar arasında yer almasının yanı sıra çalışanların mutlu ve verimli çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda işverenler için de SGK katkısı açısından da büyük tasarruf sağladığını unutmamak gerekir.
AB standartlarında yemek kartları toplam çalışanların yüzde 25'i tarafından kullanılırken Türkiye'de sadece yüzde 11 civarlarında. Önemli faydalar sağlayan bu çözümün tüm şirketlerde uygulanması gerektiğine inanıyoruz. Nitekim yemek kartları, küçük ve büyük ölçekli şirketlerin yanı sıra özellikle KOBİ'ler için maliyetlerini kontrol etme ve çalışan bağlılığını artırma yönünde oldukça yararlar sağlamaktadır."
Son Dakika › Güncel › Yemek Kartları Düzenlemesinden Memnunuz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?