Yeni Mezun Polisler İstiklal Marşı'nı İşaret Dili ile Okudu - Son Dakika
Güncel

Yeni Mezun Polisler İstiklal Marşı'nı İşaret Dili ile Okudu

Yeni Mezun Polisler İstiklal Marşı\'nı İşaret Dili ile Okudu

İzmir Bornova Polis Okulu'nu Bitiren 248 Öğrenci Yemin Ederek Mezun Oldu. Polisin İşitme Engelliler ile İletişim Kurabilmesi İçin Türkiye'de İlk Kez Eğitilen 46 Polis İstiklal Marşı'nı Sağır Dilsiz Alfabesi ile Söyledi.

23.07.2010 15:37

Bornova Polis Okulu'ndaki 6 aylık eğitimi tamamlayan 8. Dönem Mezunları için okulun Doğanlar'da bulunan kampusünde tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Jandarma İl Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hacı Abdullah Doğan, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Bornova Belediye Başkanı Kamil Oktay Sındır ve mezun olan öğrencilerin yakınları katıldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunması sırasında polisin işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurabilmesi amacıyla Türkiye'de ilk kez eğitilen sağır dilsiz alfabesi ile eğitilen 46 polis memuru İstiklal Marşı'nı işaret dili ile okudu. Törende konuşan Bornova Polis Okulu Müdürü Metin Orakoğlu, toplum destekli polislik çalışmaları kapsamında ve sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Bornova Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yaptıklarını dile getirdi. Orakoğlu, ''Bu işbirliği kapsamında 46 öğrencimiz düzenlenen sağır dilsiz alfabesi kursunu başarı ile tamamladı. Yeni mezun bu memurlarımız, Türkiye'nin her yerinde işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız ile polis arasındaki bağı güçlendirecek' diye konuştu.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise günümüz toplumlarında en önemli kavramın bireyin huzur ve güveni olduğunu, polisin, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için varolduğunu söyledi. Polislik mesleğinin insanlık ve uygarlık mesleği olduğun dile getiren Vali Kıraç, ''Polisin en temel görevi vatandnaşa yardım etmek, yol göstermek, insan haklarını korumaktır' diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatı'nın çağın teknolojik gelişmelerini yakından takip ettiğini sözlerine ekleyen Vali Kıraç, ''Polis teşkilatımız, bilgi, beceri ve sahip olduğu teknolojik donanım ile pek çok ülkenin polis teşkilatını geride bırakmış, insan hak ve özgürlüklerine, bireysel haklara saygılı bir teşkilat haline gelmiştir' dedi.

Konuşmaların ardından okulu derece ile bitiren Emrah Üstün, Özgür Sadıklar ve Kenan Özcan'a diplomaları verildi. Tören yeni mezun polis memurlarının halk oyunları, karate, kapoera gösterileri ve resmi geçit ile sona erdi.

Turan GÜLTEKİN/ İZMİR - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yeni Mezun Polisler İstiklal Marşı'nı İşaret Dili ile Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement