"Yeni Türkiye" Temalı Kongrede Basına Ambargo - Son Dakika
Güncel

"Yeni Türkiye" Temalı Kongrede Basına Ambargo

"Yeni Türkiye" Temalı Kongrede Basına Ambargo

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi Arena Spor Salonunda yapılıyor.

27.08.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi Arena Spor Salonunda yapılıyor.

Kongre, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın salona giriş yapmasının ardından başladı.

Yerli yabancı çok sayıda gazetecinin takip ettiği kongre de basın mensupları için özel alan da oluşturuldu. Ancak AK Parti daha önceki organizasyonlarında olduğu gibi bugünkü kongreye de bazı basın kuruluşları çağrılmadı.

AK Partinin "Hep Birlikte Yeni Türkiye" temalı kongresinde de devam eden bu uygulamasına gazeteci örgütlerinden de her zaman olduğu gibi eleştiri geldi.

Çağdaş Gazeteciler Derneğinden yapılan açıklamada, Ankara'da yapılan AK Parti Kongresinin, demokrasinin çiğnenmesine, ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına, beğenilmeyen gazetecilere ve basın kuruluşlarına yasak konulmasına, halkın haber alma hakkının engellenmesine sahne olduğu belirtildi.

Başbakanın belirlenme yönteminden tutun da Cumhurbaşkanlığı teamüllerinin çiğnenmesine kadar bir dizi gayri meşru ve hukuksuz uygulamanın yanı sıra bugünkü kongrede de bir grup basın kuruluşuna ambargo uygulandığının altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Birgün, Sözcü, Aydınlık, Ulusal Kanal, Yeniçağ, Taraf, Yurt, Evrensel, Samanyolu Grubu, Zaman, Cihan, Kanaltük, Bugün kongrenin yapıldığı salona alınmıyor.

Bu durum, AKP iktidarının 12 yıllık geçmişiyle tabi ki çelişmiyor. Türkiye yüzlerce gazetecilerin tutuklandığı, kitapların bomba sayıldığı, siyasilerin telefonla gazeteci kovdurduğu, muhabirlerin sipariş sorular dışına çıkamadığı bir ülke haline çoktan gelmişti. Bugünkü uygulama, özellikle AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği "Yeni Türkiye'nin, bu yönüyle eskisinin devamı olacağını göstermiş oldu.

Basına koyulan kısıtlamalar, baskının, gericiliğin, otoriterizmin bir parçasıdır ve asla kabul edilemez.

Bizler, halka doğru ve eksiksiz bilgi vermeye, mesleğimizin gereği olarak soru sormaya ve gerçeklerin peşinden koşmaya devam edeceğiz. AKP iktidarı yarına baskılarını ve kısıtlamalarını taşırken bizler de gazetecilik mücadelemizi ve özgürlük savunumuzu taşıyacağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Yeni Türkiye' Temalı Kongrede Basına Ambargo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement