Yeni Zelanda Eski Başbakanı'ndan,BM'ye eleştiri! - Son Dakika
Güncel

Yeni Zelanda Eski Başbakanı'ndan,BM'ye eleştiri!

Yeni Zelanda Eski Başbakanı\'ndan,BM\'ye eleştiri!

Üniversitede düzenlenen söyleşide Birleşmiş Milletler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Clark, BM'nin şeffaflığının sahte olduğunu söyledi.

18.05.2018 10:52  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"BEŞ ÜYENİN VETO YETKİSİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İ KİLİTLİYOR"

2009-2017 yılları arasında 8 yıl boyunca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanlığı'nı yürüten Yeni Zelanda Eski Başbakanı Helen Clark, 21. Uçan Süpürge Kadın Film Festivali kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nin konuğu oldu.

21. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında 16 Mayıs'ta Boğaziçi Üniversitesi'nde BM Genel Sekreterliği için yürüttüğü seçim kampanya sürecinin incelendiği 'My Year with Helen' isimli belgeselin gösterimine katılan Yeni Zelanda Eski Başbakanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Eski Başkanı Helen Clark, filmin ardından gerçekleştirilen söyleşide Birleşmiş Milletler'e dair önemli açıklamalarda bulundu.

"BM'NİN ŞEFFAFLIĞI SAHTE"

"İran ile yapılan nükleer anlaşma iki ülke arasındaki bir anlaşmadan ibaret değildi. Bu anlaşmadan bu kadar kolay cayılamaması gerekiyordu" diyen Helen Clark, Gazze'de geçtiğimiz günlerde birçok insanın ölümüyle sonuçlanan süreç için de benzer bir durumun söz konusu olduğunu söyledi. Clark, "Kendi adaylık sürecimde de deneyimlediğim üzere BM'nin şeffaflığının sahte olduğunu söyleyebilirim. BM'nin gerçek kitlesi Genel Kurul değil, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olan beş devlet. Şu anda yeni bir soğuk savaş içinde gibiyiz ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) içindeki daimi 5 üyenin veto yetkisi sebebiyle Güvenlik Konseyi etkili önlemler alamıyor. Bu da sistemi kilitleyebiliyor" diye konuştu.

"BM'DE KADINLAR GELECEKTE DAHA AKTİF OLACAK"

Birleşmiş Milletler'in barındırdığı tüm yapılara kadınları katmak konusunda hala sorunlar yaşadığını söyleyen Clark, "Yine de ben gelecekten umutluyum. Zaman içinde kadınların çok daha aktif roller alabileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Zelanda Eski Başbakanı'ndan,BM'ye eleştiri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement