Yetimin Dini, Dili, Irkı Sorgulanmaz - Son Dakika
Güncel

Yetimin Dini, Dili, Irkı Sorgulanmaz

Yetimin Dini, Dili, Irkı Sorgulanmaz

Esenler Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliğinde hazırlanan "Kalemden Kalbe, Dünya Yetimler Günü Hat Sergisi" Beşiktaş'taki Dolmabahçe Milli Saraylar Sergi Salonu'nda ziyaret açıldı. İ

20.06.2016 16:29  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliğinde hazırlanan "Kalemden Kalbe, Dünya Yetimler Günü Hat Sergisi"nin açılışında konuşan İHH Genel Başkanı Yıldırım, "Yetimin, dini, dili ve ırkı sorgulanamaz. Müslüman, Hristiyan veya Yahudi de olsa fark etmez, yetimlere sahip çıkmak zorundayız" dedi.

slam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından ilan edilen "Dünya Yetim Günü" vesilesiyle düzenlenen "Kalemden Kalbe, Dünya Yetimler Günü Hat Sergisi" açılış programına, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım, dünyaca ünlü Hattat Hasan Çelebi, çeşitli ülkelerdeki insani yardım kuruluşlarını temsilcileri ile 14 ülkeden yetim çocuklar katıldı.

YETİM KAVRAMI MÜSLÜMANLIKTAN KOPARTILDI

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) olarak dünyanın farklı yerlerinde yılda bir milyon yetime ulaştıklarını belirten Genel Başkan Yıldırım, "Yetimin, dini, dili ve ırkı sorgulanamaz. Anne-baba; Müslüman, Hıristiyan veya Yahudi de olsa fark etmez yetimlere mutlaka sahip çıkmak zorundayız. İşte biz, bu çerçevede hareket ediyoruz"dedi.

Daha önce Dünya Yetimler Günü olmadığını hatırlatan Yıldırım şunları söyledi:

"Yetim kavramı adeta Müslümanlardan kopartıldı. Kuran'ın emri, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in yetim oluşu, dinin yetimlerle ilgili uyarı ve müjdeleri, Müslümanlardan uzaklaştırıldı. Dünyadan her şey ile ilgili bir gün vardı ama yetimlerle ilgili bir gün yoktu. Esasen Müslümanlar için her gün, yetim, anne ve babalar günüdür. Bizler, bugünlerde bir farkındalık oluşsun istiyoruz".

43 HATTATTAN YETİMLER İÇİN 48 ESER

Yıldırım'ın ardından Hattat Hasan Çelebi de kısa bir konuşma yaptı. Çelebi, hat sanatçılarının yetimlerin yararına özel olarak hazırladıkları eserleri hayırseverlerin beğenisine sunmalarının takdir edilecek bir durum olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından 43 hattatın kaleminden çıkan 48 eserden oluşan serginin açılışı yapıldı. "Kalemden Kalbe Dünya Yetimler Günü Hat Sergisi"nin kurdelesini, farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen yetimler kesti. Etkinliğe katılan ziyaretçiler, hayırseverlerin beğenisine sunulan eserleri yakından incelediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yetimin Dini, Dili, Irkı Sorgulanmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement