Ygs'ye Hazırlanan Binlerce Öğrenci, Deneme Sınavında Ter Döktü - Son Dakika
Güncel

Ygs'ye Hazırlanan Binlerce Öğrenci, Deneme Sınavında Ter Döktü

Ygs\'ye Hazırlanan Binlerce Öğrenci, Deneme Sınavında Ter Döktü

Sınav Dergisi Dershaneleri, 24 Mart'ta yapılacak YGS öncesinde, Türkiye genelinde deneme sınavı yaptı.

09.03.2013 14:27

Sınav Dergisi Dershaneleri, 24 Mart'ta yapılacak YGS öncesinde, Türkiye genelinde deneme sınavı yaptı. İstanbul'daki öğrenciler deneme sınavına, İstanbul Üniversitesi'nde (İ.Ü.) katıldı.

Sınav Dergisi Dershaneleri, 24 Mart'ta yapılacak YGS öncesinde, deneme sınavı yaptı. Türkiye genelinde yaklaşık 80 bin öğrencinin katıldığı sınava, İstanbul'dan da 15 bin öğrenci katıldı. Yapılan sınava ilişkin bilgi veren Sınav Dergisi Dershaneleri İstanbul Bölge Koordinatörü Necdet Özcan, "Büyük sınav öncesinde büyük bir prova yapıyoruz. 24 Mart'ta çocuklar gerçek YGS sınavına girecekler. Parolamız 'gerçek sınav, gerçek mekan' adı altında, çocukların sınav öncesinde heyecanlarını atmaları, tecrübe kazanmaları, çocuklarımızın gerçek ÖSYM standartlarında ve İ.Ü. gibi tarihi bir mekanda sınava girerek burada bir tecrübe kazanmalarını amaçladık" dedi.

"Bugün burada 15 bin öğrenci sınava giriyor, Ankara'da da Gazi Üniversitesi'nde bir o kadar öğrenci sınava giriyor" diyen Özcan, şunları kaydetti:

"Bu sınav aynı zamanda, Türkiye genelinde de tüm şubelerimizde uygulanan bir sınav. Yaklaşık 80 bine yakın öğrenci bu sınava girmiş olacak. Bir hafta sonra sonuçlar açıklanacak, çocuklar böyle büyük bir organizasyon içerisinde kendi yerlerini görmüş olacaklar. Temelde amacımız; çocuklarımızın büyük sınav öncesinde bir prova yapıp heyecanlarını atmaları, daha fazla motive olmaları..."

Sınavdan çıkan bazı öğrenciler, "Sınav güzeldi, normal ÖSYM sınavına göre sorular biraz zordu. Türkçe soruları biraz zordu. Ancak üniversite öncesinde bu tarihi üniversiteyi gezme ve tanıma fırsatı bulduk" diye konuştu.

Üniversite kapısında bekleyen bir öğrenci velisi de, "Oğlumu bekliyorum. Bu deneme sınavını çok olumlu buluyorum. Şu anda heyecan yok ama asıl sınavda heyecan olacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ygs'ye Hazırlanan Binlerce Öğrenci, Deneme Sınavında Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement