Yıldırım: "Biz Arvasi Hocamızı Ülkü Ocaklarında Tanıdık" - Son Dakika
Güncel

Yıldırım: "Biz Arvasi Hocamızı Ülkü Ocaklarında Tanıdık"

Yıldırım: "Biz Arvasi Hocamızı Ülkü Ocaklarında Tanıdık"

İstanbul Ülkü Ocakları, Ortaköy Princess Otel'de iftar yemeği tertipledi.

27.07.2014 14:29

İstanbul Ülkü Ocakları, Ortaköy Princess Otel'de iftar yemeği tertipledi.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, iftar sebebiyle yaptığı konuşmada, ülkücü hareketin uç beyleriyle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ülkü Ocakları eski başkanlarının iftarda bir araya geldiğini anlatan Yıldırım, "Türk milletine hizmeti gaye edinen başkanlarımız birer öğretmendir. Vatana ve millete hizmet için yüzlerce Türk-İslam ülkücüsü yetiştirdiler. Biz, Nihal Atsız'ı, Erol Güngör'ü, Ahmet Arvasi hocamızı başkanlarımızdan öğrendik" dedi.

Ülkü Ocaklarının bir okul olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Ocaklarımızda İslam dininin emir ve yasakları, Türk tarihi, Türk kültürü, Türkiye ve dünyadaki siyasi gelişmeler ve bunların toplumumuza etkisi gibi konular işlenmektedir. Ülkü Ocakları eğitiminden geçen bir ülkücü, zina yapmaz, içki içmez, topluma örnek bir insan olur."

İftar yemeğinde ayrıca ülkücü hareketin tanınmış isimlerinden Erdem Karakoç da bir konuşma yaptı. İsrail'in Gazze'ye saldırısı ve Irak'ta Türkmenlere yapılan baskı ve zulme değinen Karakoç, "Türkmenlere Türk milliyetçilerinden başka sahip çıkan yok" dedi. Karakoç, yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine de değindi.

İstanbul Ülkü Ocakları'nın iftar yemeğine Zeki Anıt, Fuat Karslı, Ahmet Uzun, Salim Kılıç, Mahir Yiğit, Ali Çakıroğlu, gazeteci Hüdavendigar Onur ve Metin Dumanlı'nın aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yıldırım: 'Biz Arvasi Hocamızı Ülkü Ocaklarında Tanıdık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement