Yıldırım, Burç Üniversitesi'ni ziyaret etti - Son Dakika
Güncel

Yıldırım, Burç Üniversitesi'ni ziyaret etti

Yıldırım, Burç Üniversitesi\'ni ziyaret etti

Yıldırım, Burç Üniversitesi'ni ziyaret etti SARAYBOSNA

08.10.2013 19:14

Yıldırım, Burç Üniversitesi'ni ziyaret etti - SARAYBOSNA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Bosna Hersek'te

-Yıldırım, Saraybosna'daki Uluslararası Burç Üniversitesi'ni ziyaret etti

SARAYBOSNA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Saraybosna'daki Bosna Sema Eğitim Kurumları'na bağlı Uluslararası Burç Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Yıldırım, katıldığı Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin yeni akademik yıl açılış töreninin ardından, Saraybosna'da Türk girişimcilerce kurulan bir başka yüksek öğretim kurumu olan Uluslararası Burç Üniversitesi'ne geçti. Rektör Prof. Dr. Mehmet Uzunoğlu, üniversiteyle ilgili Bakan Yıldırım ve beraberindekileri bilgilendirdi.

Üniversitenin 5 yıldır faaliyette olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, kısa sürede sağlanan gelişmeleri önemli başarı olarak nitelendirdi.

Saraybosna ziyareti kapsamında Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'ni (IUS) de ziyaret ettiğini hatırlatan Yıldırım, ''Buradaki faaliyetlerinizle sizler bizim göğüsümüzü kabartıyorsunuz'' dedi.

Yıldırım, Saraybosna'daki Türk üniversitelerinin sadece eğitim hizmeti değil, aynı zamanda dünya ve bölge istikrarına da hizmet ettiğini vurguladı.

Burç Üniversitesi Rektörü Uzunoğlu ise Bosna Hersek'in özellikle insan kaynakları açısından çok önemli altyapıya sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Yıldırım ayrıca Saraybosna ziyareti kapsamında Bosna Hersek Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Damir Haciç ve Bosna Hersek Federasyonu Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Enver Biyediç ile de görüştü.

Bosna Hersek'teki temaslarını tamamlayan Yıldırım, daha sonra Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'ya gitmek üzere Uluslararası Saraybosna Havaalanı'ndan özel uçakla ayrıldı.

-burç üniversitesi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yıldırım, Burç Üniversitesi'ni ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement