Yıldızeli’nde Güreş Festivali Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Yıldızeli’nde Güreş Festivali Yapıldı

Yıldızeli’nde Güreş Festivali Yapıldı

Belediye Başkanı Doğan Ürküp 14. Geleneksel Karakucak Ve Yağlı Güreş Festivali'ne katıldı

30.07.2010 16:53  Güncelleme: 16:56

Yıldızeli ilçesinde düzenlenen 14. Geleneksel Karakucak Ve Yağlı Güreş Festivali'ne katılan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, festivallerin sıla turizmine önemli katkı sağladığını belirterek, milli sporumuz güreşte Sivas'ın başarılı iller arasında yer aldığını söyledi.

Programı müsait olduğu sürece davet edildiği hemen her programa katılmaya gayret eden Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yıldızeli ilçesindeki festivale de katıldı.

Yıldızeli ilçesinde geleneksel hale gelen karakucak güreşlerinin bu yıl on dördüncüsü gerçekleştirildi. Programda ilk olarak, Sivas Belediyesi mehter takımı bir konser verdi. Mehteran katılımcılardan büyük alkış aldı.

14. Geleneksel Karakucak ve Yağlı Güreş Festivali'ne, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Mustafa Açıkalın, Hamza Yerlikaya, Selami Uzun ve Osman Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yıldızeli ilçesinin tarihi geçmişi ve içinden çıkardığı devlet adamları ile önemli ilçelerimizden biri olduğunu söyledi. Yıldızeli Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin sıla turizmine önemli katkı sağladığını belirten Başkan Ürgüp, Milli sporumuz güreşte Sivas'ın başarılı iller arasında yer aldığını söyledi.

Bu tür faaliyetlerin Sivas ekonomisinin canlandırdığını ifade eden Başkan Doğan Ürgüp, 14. Geleneksel Karakucak ve Yağlı Güreş Festivali'nin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi temennisiyle, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yıldızeli'nde güreş alanındaki vatandaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti. Programı esnasında minik güreşçilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yıldızeli'ndeki karakucak güreşlerine, 83'ü minikler, 28'i yıldızlar, 103'ü ise büyükler kategorisinde olmak üzere aralarında milli sporcuların da yer aldığı toplam 214 güreşçi katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldızeli’nde Güreş Festivali Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement