"Yoğurt Sütten Korkmaz Zirve Şikâyet Etmez - Son Dakika
Güncel

"Yoğurt Sütten Korkmaz Zirve Şikâyet Etmez

"Yoğurt Sütten Korkmaz Zirve Şikâyet Etmez

Okulların açılış töreninde konuşan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenciden çocuklara altın öğütler verdi

19.09.2011 21:30

Milli Eğitim 2011 -2012 Eğitim Yılı Avcılarda törenlerle başladı. Avcılar Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve beraberindeki Öğretmenler Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtının önüne gelerek çelenk koyup saygı duruşunda bulunarak eğitime başladı.

HOŞGELDİN ÇİÇEĞİ

Avcılar Şehit Beşir Balcıoğlu ilköğretim okulunda yapılan törenler ise saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Okul Müdürünün günün anlam ve önemini belirten konuşmasından 8. sınıf öğrencileri 1. sınıfa yeni başlayan öğrencilere "Hoş geldin Çiçeği" sundu. Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ise yaptığı konuşmada öğrencilere ve öğretmenlere yeni eğitim yılında başarılar diledi.

HAYAL EDİN BAŞARACAKSINIZ

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise törende yaptı "Bütünüyle istemeyenler, bütünüyle çalışmayanlar, bütünüyle sahip olamazlar. Bütün hayalinizle, bütün ruhunuzla, bütün varlığınızla isteyin, çalışın başarı kesinlikle sizin olacaktır" diye başladığı konuşmasında Değerli öğretmenlerim, sevgili veliler ve Avcılar'ın parlayan yıldızları; Ders zili çaldı. Şimdi okul zamanı. Bir yaz boyu tatilde gezdiniz oynadınız, eğlendiniz. Tatilde yaşadıklarınız artık geride kaldı. Yeni bir eğitim dönemi sizleri bekliyor. Yeni eğitim sezonunda hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Mustafa Değirmenci, "Evet, sevgili çocuklar; zaman zaman moraliniz bozuk ve kendinizi mağlup hissedebilir, başarısız olduğunuzu düşünürsünüz. Bulabileceğiniz ilk ve tatmin edici cevap, yeterince istememiş olmanızdır. İstemek, yalnızca bir duygu değildir. Aynı zamanda eylemdir. İstemeyi anlamlı kılan onun eylem tarafıdır. İnanç ta, başarı da böyle değimlidir?.İnanmaktan doğan bir üstünlük söz konusu ise, bu ancak inancın gerçeklerini yaşamakla mümkündür. Bütünüyle istemeyenler, bütünüyle çalışmayanlar, bütünüyle sahip olamazlar. Bütün hayalinizle, bütün ruhunuzla, bütün varlığınızla isteyin, çalışın başarı kesinlikle sizin olacaktır. Hayatınız boyunca birçok sorumluluklar, yetkiler ve mevkilerde bulunacaksınız. Yapmış olduğunuz doğru işleri yanlış gibi gösterecekler. Korkuya ve paniğe kapılmanızı sağlayacaklar. Sizi başarısızmış gibi göstermeye çalışacaklar. Bütün bunların hepsini insanlara yalan söyleyerek, doğruyu farklı bir şekilde gizlemeye çalışacaklar. Ama siz asla korkmamalısınız" dedi.

YOĞURT SÜTTEN KORKMAZ

Değirmenci öğrencilere başarı için ilginç bir örnek verdi. " Bir kaşık yoğurt, bir tencere sütün içine düştüğünde asla korkuya kapılmaz. Netice, bir tencere sütün yoğurt olmasıdır. O, bir kaşık yoğurt gücünün farkındadır. Sütte boğulmak şöyle dursun, sütü yoğurt yapar" diye öğüt verdi. Değirmenci "Bir yaz boyu müthiş bir enerji depoladınız. Ve artık okul zamanı. Şimdi yeni yeni arkadaşlıklar, yeni öğretmenler, yeni sınıflar ve yorucu bir ders maratonu sizleri bekliyor. Anne babanızın, öğretmenlerinizin sizlerden beklediği topluma yararlı ve faydalı bireyler olarak yetiştirmektir. Sizler bunu başaracak seviyedesiniz. Çünkü sizlerin gözlerinde bu ışığı görüyorum" şeklinde konuştu.

ZİRVE ŞİKÂYET ETMEZ

Değirmenci konuşmasını, "Sevgili çocuklar; Dağların eteklerindeki karlar çabuk erir. Ama zirve hep karlıdır. Kışın şiddetli olması, karların eksilmemesi, zirvenin ne kadar yüksek olduğunu gösterir. Ve hiçbir zirve niçin benim kışım şiddetli diye sormaz. Şikayet etmez. Zaten zirvenin özelliği de budur. Zirve şikayet etmez. O, kışı ile zirve olduğunun bilincindedir. Eğer başarıyı istiyorsanız, onun getireceği bütün sıkıntılara da talipsiniz demektir.

Eğitim, bir hayat boyu süren ve bizleri her türlü olgunluklara ulaştıracak en önemli faktörlerden biridir.

Yaşadığımız bu ilçeyi, insanıyla, ekonomisiyle ve dokusuyla çağdaş ve modern bir kültür ve eğitim kenti olarak geleceğimizin aynası olan çocuklarımıza bırakmak için, yönetenlerin olduğu kadar ilçemizde yaşayan her yurttaşın da önemli sorumlulukları vardır.

Kültür ve eğitim bir ulusun kendisi demektir. Ona sahip çıkmak, kendine sahip çıkmak gibidir. Onun içindir ki; Avcılarlıyım diyen her vatandaşımızı, başta eğitim olmak üzere her konuda sorumluluklarını yerine getirmeye ve bu onuru paylaşmaya davet ediyorum.

Her zaman söylerim;

Eğer türlü sıkıntılar yakanıza yapışmışsa, türlü engeller yolunuza çıkmışsa, türlü zorluklar yüzünü göstermişse ulaşmak istediğiniz netice avuçlarınızın içinde demektir. Her şeyi olup da ümidi olmayanlar, her şeylerini kaybetmeye mahkûmdurlar.

Evet; Avcılar'ın parlayan yıldızları;

Ülkenin birliği ve beraberliği için her türlü fedakârlıktan kaçınmayan, silah arkadaşlarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ilke ve inkilaplarını hiçbir zaman unutmamalısınız. Amacı Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, demokrasiye inanan, siz yetenekli öğretmen ve öğrencilerimizin yeni eğitim döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde tamamladı.

Avcılar Belediye Başkanı Savaş Tuncer de törende bir konuşma yaparak yeni eğitim öğretim yılı için herkese başarılar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yoğurt Sütten Korkmaz Zirve Şikâyet Etmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement