Yokluklar İçinde Avrupa Şampiyonu Oldular - Son Dakika
Güncel

Yokluklar İçinde Avrupa Şampiyonu Oldular

Yokluklar İçinde Avrupa Şampiyonu Oldular

Bolu'da, 6 yıl önce kurulan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, bütün maddi imkansızlıklar, tesis ve malzeme sorunlarına rağmen, Portekiz'de düzenlenen turnuvada Avrupa Kulüpler Şampiyonu oldu.

26.02.2013 13:02

Bolu'da, 6 yıl önce kurulan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, bütün maddi imkansızlıklar, tesis ve malzeme sorunlarına rağmen, Portekiz'de düzenlenen turnuvada Avrupa Kulüpler Şampiyonu oldu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra 6 yıl önce Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bayan Hokey Takımı'nı kurarak antrenörlüğünü üstlenen Yasin Yükseler, oyuncularıyla birlikte zorlu koşullarda antrenman yaptı. Birçok işadamının kapısını çalmasına rağmen bir türlü aradıkları desteği bulamayan hokey takımına, spor salonlarında zeminin çizileceği gerekçesiyle antrenman izni verilmedi. Beton basketbol ve voleybol sahalarında azimle çalışmalarını sürdüren bayan hokey takımı, Türkiye'de katıldıkları turnuvalarda başarılar elde edince Portekiz'de yapılacak olan şampiyonaya gitmeye hak kazandı.

SON ANDA SPONSOR BULUNDU

Hokey takımı, yurt dışında yapılacak turnuvaya gitmek için kapı kapı gezerek sponsor aradı. Sponsor bulamayınca şampiyonaya gitmekten ümitlerini kesen bayan hokey takımının imdadına Bolu Dağı'nda bulunan Highway Outlet Alışveriş Merkezi yetişti. Şampiyonaya bir hafta kala Highway Alışveriş Merkezi takıma sponsor oldu. Takım, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı adını aldı. Alışveriş merkezinde bulunan otelde kampa giren bayan hokey takımına antrenman için de Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bulunan spor salonunu kullanılma izni verildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, 22- 24 Şubat tarihlerinde Portekiz'de düzenlenen turnuvada 6 ülkenin takımıyla karşılaştı. 6 maçı da kazanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı, Avrupa Kulüpler Şampiyonu oldu. Takım oyuncularından biri en çok golü atarak gol kraliçesi seçilirken, bir oyuncu da şampiyonanın en değerli oyuncusu seçildi.

Portekiz'de Türk bayrağını dalgılandırarak büyük bir başarıya imza atan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Highway Outlet Bayan Hokey Takımı adına bugün alışveriş merkezinde düzenlenen kahvaltıda Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu oyuncuları kutlayarak, alışveriş merkezi tarafından verilen hediye çeklerini verdi.

'DELİSİN' DİYE DALGA GEÇTİKLERİ TAKIMI AVRUPA ŞAMPİYONU YAPTI

Takımın antrenörü Yasin Yükseler çok zor şartlarda çalıştıklarını belirterek, şunları anlattı:

"Şampiyona öncesinde çok sıkıntılar yaşadık. Çalışacak alanlar bulamadık. Doğru tesisi bize kimse sunmadı. Bizi hep dışarıya ittiler. Yılmadan çalışmaya devam ettik. Tüm amatör branşlardan ziyade biz daha zor koşullarda çalışıyoruz. Kendi oyun alanımız maalesef Türkiye'de yok. Avrupa'da salonlarda çalışıyorlar ama biz Türkiye'de salonlara giremiyoruz. Salonlar çiziliyor, salonlar bozuluyor mantığını yıkamadık. Böyle bir ülkede yaşıyoruz. Böyle bir ülkede bu başarıyı yakalamış olmamız bizi çok mutlu ediyor. Umarım bundan tesisler bu sporculara açılır. Bu bir başarı hikayesi. Antrenörlükteki hedefim çığır açmaktı. Biz tesis bulamadık dışarılarda beton zeminlerde oynadık. Herkes bizimle, 'Deli misin, senin başka işin yok mu?' diye dalga geçti. Ama biz bir ekip kurduk ve bu ekip de beni bırakmadı. 6 yılın sonunda hepsi milli sporcu oldu. Başarının temel kaynağı da bu oldu."

14 gol atarak şampiyonada 'gol kraliçesi' seçilen Nurhan Çınar ise Türk bayrağını dalgalandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "100-150 yıllık geçmişi olan takımlarla maç yaptık. Ama 6'da 6 yaptık ve hepsini yendik. Bu şampiyonluğu Türk halkına hediye ediyoruz" diye konuştu.

Çok zorluklar içerisinde bugüne geldiklerini anlatan takım kaptanı Ayla Esen, "Sadece inanmak yetmiyor. Bunun için sponsorlar gerekiyor. Üzerimize giyeceğimiz kıyafetler ve malzemeler gerekiyor. Bunlara kavuştuktan sonra yapmamız gereken Türkiye'de bir ilki yaratmaktı. Buna inandık ve başardık" diye konuştu.

'En değerli oyuncu' seçilen Perihan Küçükkoç ise zorlu şartlar altında alınan başarının her zaman daha zevk verici olduğunu belirtti. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yokluklar İçinde Avrupa Şampiyonu Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement