Yolcubal' In Babası , "Yaşayan Ölüyüz" - Son Dakika
Güncel

Yolcubal' In Babası , "Yaşayan Ölüyüz"

Yolcubal\' In Babası , "Yaşayan Ölüyüz"

Muğla Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Hülya Yolcubal'ın katil zanlısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan spor yazarı-eleştirmen C. O. 4'üncü kez hakim karşısına çıktı.

16.06.2011 15:41

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kurşun yağmuruna tutularak öldürülen Muğla Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Hülya Yolcubal'ın katil zanlısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan spor yazarı-eleştirmen C. O. 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. Polis ve savcılıkta, genç kadını öldürdüğünü söyleyen C. O. , mahkemede ifadesini değiştirdi. C. O. , cinayeti, 2002 yılında ortaya çıkarttığı şike olayı nedeniyle kendisine düşman olan kişilerin işlemiş olabileceğini öne sürdü. Mahkemede hazır bulunan baba Necdet Yolcubal, "Bu kişi sadece kızımı öldürmedi ailemizi de katletti. Bizler artık yaşayan birer ölüyüz" diyerek gözyaşı döktü.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde geçen yıl 17 Haziran'da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıcı sonucu öldürülen Muğla Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi 37 yaşınaki Hülya Yolcubal'ın katil zanlısı olduğu gerekçesiyle yakalanıp tutuklanan 58 yaşındaki C. O. , bugün 4'üncü kez hakim karşısına çıktı. Muğla 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Yolcubal'ın avukatı Rıza Bengi, babası Necdet Yolcubal, kızkardeşi Belma Yolcubal, Bodrum'dan gelen 30'a yakın arkadaşı ve çevreciler katıldı. Duruşma'da hazır bulundurulan C. O. 'yu ise Muğla Barosu tarafından görevlendirilen avukat Evrim Çağlayan temsil etti.

Duruşmada son iddialarını mahkemeye sunan savcı, C. O. 'nun Kasım 2009'da yazdığı ve cinayetten üç gün önce Yolcubal'ın yaşadığı Gümbet Mahallesi'ndeki tüm direklere broşürünü astığı, ayrıca Bodrum'da ücretsiz dağıttığı Yeşillikler Üzerinde Aşk isimli kitapta hakaret ettiğini belirtti. Kitapta yer alan kahramanların kendilerini tanıyan ikinci kişilerce rahatlıkla anlaşılabileceğini, kasıtlı olarak kişilik haklarına saldırı, özel hayatı deşifre etme amacıyla yayınlandığını vurguladı. Bu Savcı ayrıca C. O. 'nun cinayeti planlayarak işlediğini, olay anında evine gelen Yolcubal'ı, aracından indikten sonra eşyalarını alırken kurşun yağmuruna tutarak öldürüldüğünü belirtti. C. O. 'nun planlayarak adam öldürme suçunun dışında ayrıca tehdit, şantaj, hakaret ve ruhsatsız silah taşımaktan da cezalandırılmasını istedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Savunma yapan, spor yazarı ve eleştirmen C. O. ise, Yolcubal'ı kendisinin öldürmediğini, 2002 yılında ortaya çıkarttığı ve futbol dünyasını sarsan şike olayından dolayı düşmanlarının cinayeti işlemiş olabileceğini ileri sürdü. Bodrum'da, polis ve savcılıkta Yolcubal'ı öldürdüğünü itiraf eden, mahkemede ise ifadesini değiştiren C. O. , "Ben, onu çok sevdim. Öldürmem için neden yoktu, tehdit etmedim, şantaj yapmadım, suçlamaları kabul etmiyorum, savunmamı tam olarak yapabilmem için dosyanın tamamını görmek istiyorum. Ayrıca ben Hülya'nın çıplak resimlerini çekmedim, ikinci kitap hazırlığı da yapmıyordum. Bunlar basına nereden yansıdı bilmiyorum. Bu olayda ben de mağdur oldum" dedi.

ACILI BABA "YAŞAYAN ÖLÜYÜZ"

Katil zanlısının savunmasının ardından söz alan baba Necdet Yolcubal ise mahkeme heyetine "Bu adam sadece kızım Hülya'yı öldürmekle kalmadı ailemizi de sevenlerini de öldürdü. Artık hepimiz yaşayan birer ölüyüz. Bu nedenle bu adamın bir kişiyi öldürmek suçundan değil birçok kiyi öldürmek suçundan yargılanarak en ağır cezanın verilmesini istiyorum" diye konuştu. Acılı babanın sözleri duruşmayı izleyenleri gözyaşlarına boğdu. Baba Yolcubal'ın, duruşma çıkışında yakınlarının yardımı ile güçlükle yürüyebildiği görüldü.

Duruşma, C. O. 'nun cep telefonu ve görüşme yaptığı baz istasyonu kayıtlarının getirtilmesi ve iki tanığın daha dinlenmesi için 25 Ağustos 2011 tarihine ertelendi.

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan avukat Rıza Bengi, "Zanlı emniyette ve savcılıkta verdiği ilk ifadelerde suçlamaları kabul etmişti, bu kez zaman kazanmak ve mahkeme heyetinin kafasını karıştırmak amacıyla farklı şeyler söylüyor. Ancak zanlının Bodrum'dan ayrılışını gösteren MOBESE kayıtları dahil delillerin büyük bölümü suçlu olduğunu gösteriyor. Bir yandan da deliller toplanıyor. Dosyadaki tüm deliller ve emniyet ile savcılıkta verdiği ilk ifadelerin tamamı olayın faali olarak zanlıyı gösteriyor. C. O. alacağı ağır cezadan kurtulmanın veya en aza indirmenin çabası içinde" dedi.

Öte yandan, Yolcubal'ın yarın (Cuma) ölüm yıldönümü olması nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlenecek. Aynı gün saat 18. 00'de ise Bodrum Kadınlar Grubu tarafından, Bodrum Belediye Meydanı'nda 'kadına şiddete hayır' eylemi yapılıp lokma döktürülecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Muğla Peyzaj Mimarları Odası İl Temsilcisi Hülya Yolcubal, 17 Haziran 2010 tarihinde evinin önünde gece yarısı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, genç kadının göğsünde 5, başında iki, omzunda da iki kurşun yarası bulunmuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında genç kadının katil zanlısı olduğu gerekçesiyle C. O. yakalanıp tutuklanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yolcubal' In Babası , 'Yaşayan Ölüyüz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement