Dolu Yozgat'ta 250 Bin Dekar Ekili Alana Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Dolu Yozgat'ta 250 Bin Dekar Ekili Alana Zarar Verdi

Dolu Yozgat\'ta 250 Bin Dekar Ekili Alana Zarar Verdi

Yozgat'ta bugün düşen dolu yaklaşık 250 bin dekar ekili alana zarar verdi.

31.05.2014 04:13  Güncelleme: 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta bugün düşen dolu yaklaşık 250 bin dekar ekili alana zarar verdi.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Sırçalı ve Yamaçlı Beldesi ile birlikte yaklaşık 20 köye dolu düştü. Saat 15: 30 sıralarında başlayan ve 20 dakika süren dolu başta hububat olmak üzere, pancar, meyve ve sebze bahçelerine yüzdü yüze varan oranda zarar verdi. Dolu ayrıca evlerin camlarını kırdı.

Sırçalı Beldesi Çiftçilerden Erhan Akbaba, öğleden sonra yaklaşık yumurta büyüklüğünde dolu düştüğünü belirterek, "Dolu bütün ürünlerimizi bitirmiştir. Tohumluk dahi kalmadı. Bu yılın harmanın hasat yapmadan bitirdik. Hayvanlarımıza saman yapacak sap dahi kalmadı. Tarlaların büyük bir kısmını icara ektiğimiz için sigorta yapamıyoruz. Benim 300 dekar yerim var sigorta yaptıramadım. Devletten bu konuda bir çözüm getirmek istiyoruz. Kooperatif borçları, banka borçları geldi ne yapacağımızı şaşırdık, devletimizden yardım bekliyoruz" dedi.

Cuma Büyük isimli çiftçi de şuanda dolu mağduru olduklarını belirterek, "Ekinlerimizin tam bitti, ağlayacak durumdayız. Benim 850 dekar yerim vardı hepsi bitti. 150 hayvanım var ona saman bulamayacağız. Dolu sadece ekili alanlara değil evlerimize de zarar verdi camlar, kiremitler kırıldı. Mağdur durumdayız, devletimizden destek bekliyoruz" diye konuştu. Boğazlıyan Ziraat Odası Başkan Vekili Sefa Kolat, dolunun sadece Sırçalı beldesi değil birçok yerde ekili alanlara zarar zarar verdiğini belirterek, "Yaklaşık 250 bin dekar yer zarar gördü. Bu yıl fazla yağmur olmamıştı, birde dolu düşünce durumumuz daha da kötü oldu" dedi.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, saat 15: 30 sıralarında 20 dakika dolu düştüğünü ve ekili alanların zarar gördüğünü belirterek, "Ekinlerin tamamı bitmiş biçilemez hale gelmiştir. Çiftçimiz hayvanına dahi saman yapamaz duruma geldi. Evlerin camları kırılmış, büyük bir afet olmuş. Sadece Sırçalı'da 60 bin dekar arazinin tamamında dolu vurdu. Diğer belde ve köylerimizde de büyük zarar var" ifadelerini kullandı.

Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş üzücü bir olay yaşadıklarını vurgulayarak, " Çiftçimiz açısından çok önemli bir kayıp. Konuyu hükümet yetkililerine ilettik. Bölge insanını geçim kaynağı çiftçilik, bu yüzden devletten yardım bekliyoruz. Hasar tespit çalışmaları sürüyor" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dolu Yozgat'ta 250 Bin Dekar Ekili Alana Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement