Yüksekova'da Öğrenciler Yeteneklerine Göre Eğitim Alacak - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Öğrenciler Yeteneklerine Göre Eğitim Alacak

Yüksekova ilçesinde öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında testlerden geçirilecek.

29.05.2018 15:12

Yüksekova ilçesinde öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" kapsamında testlerden geçirilecek.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve şube müdürleriyle birlikte proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova ve köylerindeki bütün 3. sınıf öğrencilerinin farklı alanlardaki yeteneklerini görmek ve bunları testlere tabi tutmak istediklerini söyledi.

Bu testlerin öğrencilerin yaşamlarını yönlendireceğini anlatan Kaşıkçı, şöyle konuştu:

"Önceden öğrencinin hangi alanda yeteneği olduğunu gösteren bir veri yoktu. Hocasının tamamen tesadüfen seçtiği ya da çocuğun kendi ilgisi doğrultusunda bir sportif çalışma oluyordu. Bu projeyle artık tesadüfen bir branşlaşma yada tesadüfen bir sportif faaliyet olmayacak. Daha küçük yaştayken genel yeteneğine, hangi alanda daha başarılı hangi alanda daha iyisi olabilir bu alana yönlendirme noktasında elimizde bir veri olacak.

Bundan sonraki süreçte de okullarımız bu verilere ulaşmış olacak ve sporla uğraşan hocalarımız, bu alandaki verileri bir ön veri olarak alıp çocuklarımızı ona göre yönlendirecek."

Yüksekova'da ilk defa böyle bir taramanın gerçekleştiğine vurgu yapan Kaşıkçı, "Yeni nesil artık tesadüfen yaşayan, tesadüfen spor yapan bir nesil değil, artık bilgili, birikimli ve yeteneğine göre yönlendirilen ve yetiştirilen bir nesil olacak." dedi.

Yüksekova\'da Öğrenciler Yeteneklerine Göre Eğitim Alacak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Öğrenciler Yeteneklerine Göre Eğitim Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement