Yüksekova'da Yangın ve Kaza Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Yangın ve Kaza Tatbikatı

Yüksekova\'da Yangın ve Kaza Tatbikatı

Yüksekova ilçesinde, Düzce Belediyesi itfaiye ekiplerinin desteğiyle yangın ve kaza tatbikatı yapıldı.

29.03.2017 14:54

Yüksekova ilçesinde, Düzce Belediyesi itfaiye ekiplerinin desteğiyle yangın ve kaza tatbikatı yapıldı.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince Yüksekova Belediyesi itfaiye ekiplerine verilen bir haftalık yangın ve kaza eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği Dağlıca yolunda bulunan eski spor salonunda çıkan yangın söndürüldü. Kaza yapan araçta sıkışan bir yaralı da itfaiye ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarıldı. Tatbikatta katılımcılara, kaza ve yangına nasıl müdahale edileceği, çevre güvenliği, araçta sıkışan kazazedenin kurtarılması, olası bir yangında, yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova Belediyesi itfaiye ekiplerine bir haftalık eğitim programı düzenlediklerini söyledi.

Eğitimin sonunda bir tatbikat gerçekleştirdiklerini aktaran Polat, "Bu tatbikatla personellere verdiğimiz eğitimin yansımasını görmek istedik. Tatbikatta ufak tefek kusurlar var ama bugüne kadar yapmadıkları birçok farklı uygulamayı yaptırdık. Ekip organizasyonunu öğrettik. Tek noktadan su dağıtmayı gösterdik. Tatbikat başarılı geçti." diye konuştu.

Polat, Yüksekova itfaiyesine ekipman desteğinde de bulunduklarını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Yangın ve Kaza Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement