Yüksekova Esnafı Sıkıntı İçinde - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yüksekova Esnafı Sıkıntı İçinde

Yüksekova Esnafı Sıkıntı İçinde
28.04.2016 12:59

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde esnaf büyük sıkıntı yaşıyor.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde esnaf büyük sıkıntı yaşıyor. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Meclis Başkanı Nedim Selçuk, "Esnaf, işadamı ve tüccarımız şu anda bitme noktasına geldi. İş yapamayan esnaf, tüccar ve işadamlarımız kredi borçları ve çeklerini ödeyemeyince, banka sicilleri bozuldu. Çekler protesto oldu" dedi.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçenin PKK'lılardan temizlenmesi için güvenlik güçleri tarafından başlatılan ve 8 gün önce tamamlanan operasyonların ardından ilçedeki sokağa çıkma yasağı sürüyor. Operasyonların başlamasıyla göç etmek zorunda kalan vatandaşlarla birlikte esnaf da büyük sıkıntı yaşamaya başladı. 47 gündür süren sokağa çıkma yasağında esnafın bitme noktasına geldiğini yaptığı basın toplantısında anlatan YÜTSO Meclis Başkanı Nedim Selçuk, özellikle bankaların kredi konusunda esnafa destek çıkmasını istedi.

BANKA SİCİLLERİ BOZULDU

Yüksekova'da esnafın uzun zamandır iş yapamaz durumda olduğunu belirten Başkan Selçuk, "İlçemizde 5 bin 100 vergi mükellefi bulunuyor. Esnaf, işadamı ve tüccarımız şu anda bitme noktasına geldi. Çünkü iş yapamayan esnaf, tüccar ve işadamlarımız kredi borçları ve çeklerini ödeyemeyince, banka sicilleri bozuldu. Çekler protesto oldu. Bu konuda gerek banka yetkililerinden ve gerekse esnafımızın ticaret yaptığı diğer illerdeki tüccarlardan anlayış bekliyoruz" dedi.

- Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova Esnafı Sıkıntı İçinde - Son Dakika


Advertisement