"Yün Bebek" Filmi ABD Yayın Organının İlgisini Çekti - Son Dakika
Güncel

"Yün Bebek" Filmi ABD Yayın Organının İlgisini Çekti

"Yün Bebek" Filmi ABD Yayın Organının İlgisini Çekti

Amerika'nın yayın organlarından olan The New Yorker dergisi, Mersin'de tamamı kadınlar tarafından oynanan 'Yün Bebek' filmine ilgi gösterdi.

04.06.2012 17:09

Amerika'nın yayın organlarından olan The New Yorker dergisi, Mersin'de tamamı kadınlar tarafından oynanan 'Yün Bebek' filmine ilgi gösterdi. Yazar Elif Batuman, dergi için filmin oyuncuları ile söyleşi yaptı.

Mersin Sinema Derneği ve Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun birlikte çektiği 'Yün Bebek' filmi için Mersin'e gelen yazar Elif Batuman, Toros Dağlarının zorlu coğrafyasında gerçekleştirilen çekimlere tanıklık etti. Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu ve filmin yönetmenlerinden Ümmiye Koçak ve film ekibiyle söyleşi yapan Batuman, köylü kadınlarının başarılı çalışmalarının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Arslanköylü kadınların ününü ilk olarak The Guardian'da yayınlanan 'Hamlet/Hamit' tiyatro oyunu ile duyduğunu belirten Elif Batuman, kendisinin de bu konuda bir yazı yazmak istediğini ifade etti. Amerikalı okurların Türkiye hakkında meraklı olduğunu belirten Elif Batuman, ancak Amerikalı gazetecilerin Türkçe bilmedikleri için konuları yeterince anlayamadıklarını söyledi.

Gördüklerinden son derece etkilendiğini kaydeden Batuman, "The New Yorker'e Arslanköylü kadınlar ve çektikleri film hakkında bir yazı yazacağım dediğimde çok sevindiler. Çünkü orada Türkiye denince İstanbul ya da Ankara anlaşılıyor. Anadolu'da ve köylerinde ne oluyor, kimsenin haberi yok. Bu nedenle bu konuyu önemsiyorum. Köylü kadınların bu başarısı hem çok şaşırtıcı hem mutluluk verici bir durumdur. Beklediğimden daha enteresan daha zengin bir hikaye oldu. Geldiğim için çok mutluyum" dedi.

Köylü kadınlarla birlikte kısır yiyen ve yazma bağlayan Batuman, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun okullarda oynadığı tiyatro oyunlarını da yakından takip etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Yün Bebek' Filmi ABD Yayın Organının İlgisini Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement