Yunan Sınırında Grev Başladı - Son Dakika
Güncel

Yunan Sınırında Grev Başladı

Yunan Sınırında Grev Başladı

Yunanistan sınır kapılarında çalışanların başlattığı genel grev, bu ülkeye giriş yapacak olanları mağdur etti.

14.10.2011 13:16

Yunanistan sınır kapılarında çalışanların başlattığı genel grev, bu ülkeye giriş yapacak olanları mağdur etti. İhracat yükü ürünleri Avrupa'ya taşıyan TIR'lar ise, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

Yunanistan'da yaşanan ekonomik krizin ardından, bugün saat 07.00'den itibaren sınır kapılarında genel grev başladı. Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısı'nın hemen karşısında bulunan Yunanistan tarafındaki Kastanies Sınır Kapısı'nın önü, araçlar ile çift taraflı kesilerek kapatıldı ve '14 Ekim ile 24 Ekim arasında grev vardır' yazıldı. Grev nedeniyle Pazarkule ve Kastanies Sınır Kapıları'na gelen araç sürücülerinin giriş ve çıkışına izin verilmiyor. Türk tarafındaki gümrük görevlileri, sürücülere Yunanistan gümrüğünün yaptığı grev nedeniyle Yunanistan'a araçla değil, ancak yaya olarak geçiş yaplımabileceği konusunda uyarıyor. Bunun üzerine araç sürücüleri geri dönüyor.

İPSALA'DA ARALIKLARLA GEÇİŞ

Yunanistan'a geçişte daha yoğun olarak kullanılan ve TIR'lar ile küçük araçların geçiş yaptığı İpsala Sınır Kapısı'nda da durum Pazarkule'den farklı değil.Yunan gümrük görevlileri yapılan grev nedeniyle saat 10.00'a kadar küçük ve büyük araçların geçişine izin vermedi. Ancak Türk tarafının yaptığı görüşmelerin ardından küçük araçların belirli aralıklarla toplu olarak Yunanistan'a geçişlerine izin verileceği bildirildi. Araçların geçişi belirli aralıklarla yapılmaya başlandı. Ancak kesinlikle ihracat yükü taşıyan TIR'ların giriş ve çıkışına izin verilmiyor. TIR'lar transit geçiş için Kapıkule Sınır Kapısı'na yönlendiriliyor.

TÜRK TARAFINA BİLDİRİLMİŞ

Yunanistan gümrük yetkililerinin 2 ile 10 gün arasında grev yapacağını kendilerine bildirdiğini belirten Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak şu bilgileri verdi:

"Yunanistan Gümrük görevlilerinin bağlı olduğu sendikanın aldığı karar gereğince, Yunanistan Gümrük kapılarında genel grevin başlayacağı tarafımıza bildirilmiştir. Yapılacak grevin, kesin bir zaman aralığı verilmemekle birlikte 2- 10 gün süreceği ve acil durumlar haricinde araç giriş- çıkısına izin verilmeyeceği, ancak yaya giriş- çıkışlarında problem yaşanmayacağı bilgisi alınmıştır. Bu süre zarfında Pazarkule ve İpsala Sınır Kapıları'ndan Avrupa'ya transit geçiş yapacak araçlar, Kapıkule Gümrük Kapısı'nı kullanabilirler. Kapıkule Gümrük kapısında geçişlerde her hangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır."

Edirne ESNAFI DA ETKİLENDİ

Yunanistan gümrüğündeki grev, Edirneli esnafı da etkiledi. Özellikle Ulus pazarının kurulduğu Cuma günleri Pazarkule Sınır Kapısı'nı kullanarak 2 bine yakın Yunanlı alışveriş için Türkiye'ye giriş yapıyordu. Ancak grev nedeniyle Yunanlı müşteriler Türkiye'ye giriş yapamayınca esnafın kazancı da büyük oranda düştü. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunan Sınırında Grev Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement