Yunanistan'dan Türkiye'ye İadesi Kararlaştırılan DHKP C'li Biber'in İtiraz Başvurusu - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'dan Türkiye'ye İadesi Kararlaştırılan DHKP C'li Biber'in İtiraz Başvurusu

Yunanistan\'dan Türkiye\'ye İadesi Kararlaştırılan DHKP C\'li Biber\'in İtiraz Başvurusu

Yargıtay Ceza Dairesi'nin kararı 10 gün içerisinde açıklanacak.

08.11.2013 20:01

Yunanistan'da tutuklu bulunan terör örgütü DHKP-C üyesi Hasan Biber'in, Pire Temyiz Mahkemesi'nce hakkında verilen Türkiye'ye iade kararına bulunduğu itiraz başvurusu Yunanistan Yüksek Mahkemesi'nde (Arios Pagos) görüşüldü.

Alınan bilgiye göre, Biber'in, daha önce Selanik'te farklı bir isimle yaptığı iddia edilen ilk siyasi iltica başvurusunun kendisine ait olmadığını değerlendiren Yüksek Mahkeme savcısı, bu kişinin, Pire Temyiz Mahkemesi'nin iade kararına karşı bulunduğu itirazın reddedilerek, konunun Yargıtay Ceza Dairesi'nde ele alınmasını istedi.

Yargıtay Ceza Dairesi'nin konuya ilişkin kararının 10 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne saldırı olaylarına karıştığı belirlenen Biber, aynı suçtan aranan DHKP-C'li Mehmet Yayla ile geçen Temmuz ayı sonunda mühimmat yüklü botla Türkiye'ye geçmeye çalışırken, Yunan sahil güvenlik birimleri tarafından Sakız Adası açıklarında yakalanmıştı. Yayla'nın Türkiye'ye iadesine ilişkin talep, bir süre önce Pire Temyiz Mahkemesi'nce reddedilmişti.

Silah yüklü botta yakalanan Biber ve Yayla'nın yanı sıra Yunan polisinin  sürdürdüğü operasyonlarda Atina'da sahte Bulgar pasaportuyla yakalanan Ahmet Düzgün Yüksel ve Erdoğan Çakır ile ilgili de Türkiye'nin iade talebi bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan'dan Türkiye'ye İadesi Kararlaştırılan DHKP C'li Biber'in İtiraz Başvurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement