Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi - NEW - Son Dakika
Güncel

Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi - NEW

Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi - NEW

ABD'nin New York kentinde cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi Türkevi'nde kurulan 15 sandıkta başladı.

31.07.2014 19:32

ABD'nin New York kentinde cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi Türkevi'nde kurulan 15 sandıkta başladı.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına, ilk kez bulundukları ülkelerde oy verme hakkı tanınan cumhurbaşkanı seçiminin ilk gününde, ABD'deki Türkler yoğun ilgi gösterdi.

ABD genelinde oy kullanılacak önemli merkezlerden New York'ta, basın mensuplarının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi karşısında bulunan Türkevi'nin üç katında kurulan 15 sandıkta oy kullanılırken görüntü almasına izin verildi.

Oyunu veren vatandaşlardan Meşve Vardar, İstanbullu olduğunu ancak 15 yıldır New York'ta yaşadığını belirterek oy kullanabileceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

ABD'de 17 yıldır yaşayan Ceren Bingöl, "Gerçekten çok heyecanlıyız. Oy kullanmak için erkenden kalktık. Umarım her şey güzel olur" diye konuştu.

Eşi Amerikalı olan ve oy kullanmak için Long Island'dan Manhattan'a gelen Serpil Yıldız Soroka da "İlk kez oy kullanıyoruz. Oy kullanmak için Türkiye'ye bile gitmeyi düşünüyorduk. Bir Türk vatandaşı olarak görevimi yapmış olmaktan gerçekten mutluyum" dedi.

Randevu almadığı için ilk gün oyunu kullanamayan İlknur Yargıç Lee, randevu aldıktan sonra tekrar oy kullanmak için Türkevi'ne geleceğini belirterek "ABD'de oy kullanabildiğimiz için sevinçliyiz. Bizi yönetecek kişinin seçimine katkıda bulunabileceğim için mutluyum. Yurt dışında oy kullanabilmek sevindirici" ifadesini kullandı.

ABD'de oy kullanma işlemi 3 Ağustos'a kadar devam edecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde 17-20 Ağustos arasında tekrar oy kullanılacak.

ABD genelinde 85 bin 683 seçmen bulunuyor.

-Türkevi'nde oy verme işlemi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurt dışında cumhurbaşkanı seçimi - NEW - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement