Yürüyen Kütüphaneciler Vali Karaloğlu’nun Makamında - Son Dakika
Güncel

Yürüyen Kütüphaneciler Vali Karaloğlu’nun Makamında

Yürüyen Kütüphaneciler Vali Karaloğlu’nun Makamında

Van Kütüphaneleri Yürüyor' Projesi Kapsamında Kütüphane Görevlileri Van Valisi Münir Karaloğlu'nu Makamında Ziyaret Ederek 'Ödünç' Kitap Verdi.

14.01.2011 18:01  Güncelleme: 18:03

'Van kütüphaneleri yürüyor' projesi kapsamında kütüphane görevlileri van valisi münir karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek 'ödünç' kitap verdi.

Van Valiliği ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Van Kütüphaneleri Yürüyor' projesi Vali Münir Karaloğlu ve yardımcılarına makamında verilen ödünç kitapla start verildi. 15 Mart 2011 tarihine kadar devam edecek olan proje kapsamında Kültür ve Turizm İl Müdür Muzaffer Aktuğ ve kütüphane çalışanlarından oluşan yaklaşık 10 kişilik bir ekip Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek kütüphane üyesi yaptı.

Vali Karaloğlu, görevlilerden 15 gün içinde okuyacağı merhum Erdal İnönü'yü anlatan gazeteci-yazar Can Dündar'ın 'Anka Kuşu' adlı kitabını istedi. Görevliler kitabı teslim ederken, makamda toplantı halinde olan yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak, Hüseyin Demirbaş, Nurullah Ertaş'a da ödünç kitap vererek, kütüphane üyesi yaptılar.

Vali Karaloğlu, makamında bulanan gazetecilere 'Van Kütüphaneleri Yürüyor' projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Vali Karaloğlu, 2 yıldır Türkiye'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde devam eden 'Türkiye Okuyor' kampanyasının sürdüğünü hatırlatarak, "Bu kampanya çerçevesinde hem Van'da hem de ilçelerinde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu yıl da İl Halk Kütüphanemizin kullanımını vatandaşlarımız tarafından artırmak maksadıyla yeni bir proje başlatıyoruz.

Eskiden gezici kütüphanelerimiz vardı. Araçla mahallelere giderdik. Şimdi ise yürüyen kütüphanelerimiz var. Arkadaşlarımız sokakta, çarşıda, apartmanlarda, sitelerde vatandaşın ayağına giderek, hem vatandaşımızı kütüphanemize kayıt ediyorlar hem de beraberinde götürdüğü kitaplardan vatandaşımızın seçmiş olduğu herhangi bir kitabı kendisine bırakıyorlar.

15 gün sonra tekrar aynı vatandaşımızı ziyaret edilerek, okumuş olduğu kitap kendisinden alınacak, arzu ederse yeni bir kitap kendisine verilecek. Böylelikle Van'ın nüfusunun yüzde 1'ine, 2,5 aylık süre içinde ulaşmak istiyoruz. Van'ın nüfusunun 1 milyon olduğunu düşünürseniz, 10 bin kişiye ulaşmak istiyoruz. Bu toplumda okumaya karşı, kitaba karşı yeni bir duyarlılık maksadıyla başlatılmış bir kampanyadır" dedi.

Kütüphanecilerin son derece heyecanlı olduğunu da ifade eden Karaloğlu, "Ekip şuan tek tip kravatları takarak formalarıyla birlikte sokakta esnafa, vatandaşa kitap veriyor. Amacımız toplumumuz biraz daha kütüphanelerle ilgili hale getirmektir" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin kütüphanede Kürtçe okumak isteyenler için okuyucular için 'Kürtçe kitapların olup, olmadığı yönündeki soruya Vali Karaloğlu, kayıtlarında Kürtçe kitap olmadığını ve şuana kadar kendilerine de böyle bir talebin de gelmediğini söyledi. Başka bir gazetecinin Kürtçe kitap talebi gelmesi halinde alınacak mı? sorusuna ise Vali Karaloğlu, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız artık Kürtçe kitapları basmaya başladı.

Memu-Zin'i bastı. Zaten bu kitapta yakında kütüphanemizin envanterine girecektir. Kültür Bakanlığı Yayınları olarak da bize gönderilecektir. Çünkü Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bastığı kitaplar kütüphanelere gönderiliyor. Gönderildikçe, kaydımızda oldukça vatandaşın talebi karşılanacaktır" ifadelerini kullandı.

-Vali Karaloğlu Kampanyaya Destek İçin Mavi Kravat Taktı

Projeyi yürüten personel ile aynı kravatı takan Vali Karaloğlu, "Kampanyada arkadaşlara destek olmak üzere biz de bütün Vali yardımcılarımızla birlikte aynı renk kravatı taktık. Güzel bir renktir. Arkadaşlarda mavi rengini güzel seçmişler" dedi. Proje personeli daha sonra caddeye çıkarak esnafları ziyaret eden proje personelleri, esnafı kütüphaneye üye yapıp, kitap verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yürüyen Kütüphaneciler Vali Karaloğlu’nun Makamında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement