Yusufçuk Gebze'de Alkışlanıyor - Son Dakika
Güncel

Yusufçuk Gebze'de Alkışlanıyor

Yusufçuk Gebze\'de Alkışlanıyor

Her hafta Salı günü Gebzelilerle buluşan Yusufçuk, tiyatroya gitme olanağı bulunmayan vatandaşlara evlerinin, okullarının önünde tiyatro izleme olanağı sunuyor.

11.11.2013 15:41

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından projelendirilerek Kocaelililerin ilgisine sunulan "Yusufçuk" ilk gösteriminde Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde büyük alkış aldı. Tüm yaz sezonu boyunca Kocaeli'nin köylerinde perde açan Yusufçuk, eğitim çağındaki çocuklar başta olmak üzere tiyatroya gitme olanağı bulunmayan vatandaşlara evlerinin, okullarının önünde tiyatro izleme olanağı sunuyor.

FARKLI COĞRAFYALAR, FARKLI KÜLTÜRLER

Uzun uğraşlar vermesine karşın, babasının başaramayıp yarım bıraktığı işi tamamlamak için yollara düşen ve yolculuğu boyunca farklı coğrafyalarda, farklı insanlar ve kültürler tanıyacak olan Yusuf oğlanın serüvenini eğlenceli bir dille aktaran oyunun yönetmenliğini Fatih Sevdi yapıyor. Volkan Dinç'in kaleme aldığı oyunun Sanat Danışmanlığında Eylem Tanrıver Varlı, Hareket Düzeninde ise Ferdi Yıldız görev alıyor.

SALI GÜNLERİ SAHNELENECEK

Işık Tasarımda Yaşar Demirkıran, Ses Tasarımında Mehmet Cebe, Dekor-Kostüm tasarımda ise Adnan Yılmaz'ın yer aldığı oyunda Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Aytek Mete Elgün, Emel Pala, Ferdi Yıldız, Işık Öztorun, Pınar Ünsal, Seçil Mutlu ve Volkan Dinç rol alıyor. Gerek küçüklerin, gerekse büyüklerin büyük bir beğeni ile izlediği, zengin folklorik motifler taşıyan oyun, her salı günü Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yusufçuk Gebze'de Alkışlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement