Zabıta Teşkilatı'nın 191'inci Kuruluş Yıldönümü Taksim'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Zabıta Teşkilatı'nın 191'inci Kuruluş Yıldönümü Taksim'de Kutlandı

Zabıta Teşkilatı\'nın 191\'inci Kuruluş Yıldönümü Taksim\'de Kutlandı

Zabıta Teşkilatı’nın kuruluşunun 191’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim’de tören düzenlendi.

06.09.2017 11:24

Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 191'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim'de tören düzenlendi. Törende geçmişten günümüze kullandıkları kıyafetleri giyen zabıta ekipleri dikkat çekti.

Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşunun 191'inci yıldönümü kutlamaları nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, İBB Avrupa Yakası Zabıta Müdürü İbrahim Köse, İBB Zabıta Tedbir Müdürü Mehmet Akif Can, İBB Zabıta Destek Hizmetleri Müdürü Yılmaz Lazoğlu ile 39 ilçenin zabıta müdürleri katıldı.

Orkestralar Müdürlüğü'ne bağlı bando takımı tören alanında marşlarını çalarak vatandaşlara müzik dinletisi sundu. Vatandaşların ilgisini çeken bando takımının performansına çocuklar da elleriyle ritm tuttu. Ardından Daire Başkanı Karali, tören mangasını selamlayarak anıta çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Geçmişten günümüzde kullanılan zabıta kıyafetleri dikkat çekti

Öte yandan, törende geçtiğimiz senelerin aksine ilginç bir görüntü dikkat çekti. Zabıta teşkilatının kuruluşundan bu yana dönem dönem kullandıkları zabıta kıyafetleri renkli görüntüler oluşturdu. Törene bu sene ilk kez katılan ekip vatandaşların da ilgisini çekti.

"Zabıta teşkilatını olması gereken yere ulaştırma gayreti içerisindeyiz"

Töreninden ardından günün anlam ve önemine binaen açıklamalarda bulunan İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, "Zabıta teşkilatımızın kuruluşunun 191'inci yılını idrak ediyoruz. Dolayısıyla bu yıldönümlerini anarken de Eylül'ün ilk haftasına Zabıta Haftası olarak oluşturuyoruz. Çeşitli etkinlerle bunu kutluyoruz, en önemlisi de çeşitli sportif etkinliklerle mesleki anlamda dayanışmayı güçlendirecek organizasyonların yanında mesleğimizin problemlerini, ihtiyaçlarını üst yöneticilere iletmekteyiz. 191 yıllık bir teşkilatız, belki de ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olan zabıta teşkilatını olması gereken yere ulaştırma gayreti içerisindeyiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zabıta Teşkilatı'nın 191'inci Kuruluş Yıldönümü Taksim'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement