Zeytin Reçeli Beğenildi - Son Dakika
Güncel

Zeytin Reçeli Beğenildi

Zeytin Reçeli Beğenildi

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Altınova Beldesi'nde 'Onursel Zeytincilik' tarafından piyasaya sürülen zeytin reçeli beğenildi.

11.03.2012 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Altınova Beldesi'nde 'Onursel Zeytincilik' tarafından piyasaya sürülen zeytin reçeli beğenildi.

Altınova'da uzun yıllar banka müdürlüğü yaptıktan sonra emekli olan ve zeytinciliğe başlayan Hüseyin Bozkurt tarafından 'Onursel' markasıyla piyasaya sunulan ürünler kısa sürede halkın onayını aldı. 'Onursel Zeytincilik' firmasını kurarak, internet üzerinden kargo ile tüm Türkiye'ye zeytin ve zeytinyağı göndermeye başlayan Bozkurt, geçen yıl ilk kez zeytinyağlı incir reçeli yaptı. Hüseyin Bozkurt, Türkiye'nin her yerini gezerek zeytin ve zeytinyağı konusunda araştırma yaptığı söyledi. Geçen yıl ürettikleri zeytinyağlı incir reçelinden sonra talepleri karşılamakta zorluk çektiğini belirten Bozkurt, bunun kendilerini oldukça umutlandırdığını ve yeniliklere ittiğini dile getirdi. Bunun üzerine "Neden zeytinin reçeli olmasın?" düşüncesinden hareket ettiklerini ve zeytin reçeli ürettiklerini anlatan Bozkurt, " Antalya'dan Edirne'ye kadar özellikle lüks otellere reçel göndermeye başladık. Sağlıklı, hafif ve damak tadı olan bir reçel üretiyoruz" dedi.

Birçok kişinin internet üzerinden kendisine ulaşarak zeytin reçelinin tarifini aldığını belirten Bozkurt, şöyle dedi:

"Yeşil zeytin yaklaşık 3 ay süreyle tuzlu suyun içinde bekletilir. Daha sonra normal suyla yıkanarak bir kazanda ağır ateşte kaynamaya bırakılır. Bu arada kaynayan zeytinlerin içine rendelenmiş portakal kabuğu ve karanfil, şeker ile beraber atılır ve tatlanmaya bırakılır. Reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatılır."

Özellikle çevresindeki büyüklerinin zeytin reçeli fikrine hiç sıcak bakmadıklarını ve "Zeytin kahvaltıda yenir. Tatlısı mı olurmuş?" diye eleştirilerde bulunduğunu ifade eden Bozkurt, "Reçeli tattıktan sonra bu fikirlerini değiştirdiler. Şimdi onların kahvaltı sofralarında başköşede zeytin reçeli var" diye konuştu. - Balıkesir/ Ayvalık

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeytin Reçeli Beğenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement