Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davanın 56. duruşmasında, Ruhi Abat, savunmasına devam etti.

18.01.2013 13:54  Güncelleme: 13:52

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın 56. duruşmasında, tutuklu sanık Ruhi Abat, savunmasına devam etti.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, davanın tanığı İlker Çınar'ın misyonerlikle ilgili gazete, dergi ve internet sitelerine verdiği röportajlardan örnekleri ve suç duyurularını mahkeme heyetine sundu. Çınar'ın bazı ifadelerini okuyan Abat, "Bu adamdan ne sanık ne tanık ne de itirafçı olur" ifadelerini kullandı.

Misyonerlerin niceliklerine yönelik hiçbir çalışması olmadığını ve kanaati de bulunmadığını savunan Abat, Çınar'ın ise bu konuda çalışma yapacaklara yol gösterici ifadeleri bulunduğunu ileri sürdü.

Abat, "Örgüt aramak isteyen insanlara İlker Çınar, misyoner örgütlerin detaylarını sunmuş. Bir örgüt varsa bugün burada bu örgütü sunuyorum. Bizim gibi onların da evlerinde aramalar yapsınlar" dedi.

İlker Çınar'ın iddianamedeki sözlerinin maddi gerçeklikle alakası olmadığını öne süren Abat, Çınar'ın misyonerlerin nasıl yetiştirildiğine ilişkin bilgileri içeren sözlerinin, Kazım Karabekir'in "Gizli Harp İstihbarat" kitabındaki anlatımlarla benzeştiğini iddia ederek, bunu da manidar bulduğunu belirtti.

Çınar'ın söylemlerinin dezenformasyon ve manipülasyon amaçlı olduğunu, birçok insanı mağdur ettiğini savunan Abat, İlker Çınar'ın tüm beyanlarını, mahkemeyi etkilemek ve kendisini ise aklamak için verdiğini ileri sürdü.

Ruhi Abat, misyonerlikle ilgili devlete rapor hazırlamadığını savunarak,

"Yazmış olsam bunu söylerim. Çünkü bu bir onurdur. Devlete rapor yazmış birini terör örgütü üyesi gibi göstermek de doğru değildir" ifadelerini kullandı.

İlker Çınar'ın gizli tanık olma sürecinin, bağımsız bir ekip tarafından araştırılmasını isteyen Abat, Çınar'ın ifadelerinin, bir senaryonun okutulmasından ibaret olduğunu iddia etti.

Daha sonra duruşmaya ara verildi. Abat, aranın ardından savunmasına devam edecek.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement