Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin görülen davanın 58.duruşmasında tutuklu sanık İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, savunmasını tamamladı.

05.03.2013 19:09

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesi olayına ilişkin görülen davanın 58. duruşmasında tutuklu sanık İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, savunmasını tamamladı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hayrettin Kısa'nın sorularını yanıtlayan Abat, jandarmanın haber elemanı olmadığını ve hiçbir şekilde, hiçbir isim altında para almadığını iddia etti.

Abat, Mahkeme Heyeti Başkanı Kısa'nın, "Sen İlahiyat Fakültesinde hadis alanında çalışıyorsun. Yani akademik kürsün bu. Ancak yaptığın misyonerlik çalışmalarının alanınla hiçbir ilgisi yok. Jandarmayla bu kadar teşvik-i mesainin nedeni nedir-" sorusu üzerine, çalışmalarının tamamını ilahiyatçı kimliği nedeniyle yaptığını söyledi.

Jandarmayla yakın olmasının nedenini o dönemle değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Abat, "O zaman bu ülkede TSK'ya güven yüzde 90'lar civarındaydı. Dönemin rektörü de askerden başkasını takmazdı. Jandarmayla ilk temasım bu dönemde ve fakültenin varlığını sağlamak için olmuştu" şeklinde konuştu.

Jandarma personeli ve İlker Çınar'la yapılan görüşmeleri kendisinin kayıt altına aldığını belirten Abat, JİTEM'i bilmediğini savundu.

Abat'ın soruları yanıtladığı sırada söz almadan konuşmaya başlayan tutuklu sanık Varol Bülent Aral, mahkeme heyetine hitaben, "Yasa dışı çalışıyorsunuz" diye bağırdı.

Mahkeme Başkanı Kısa'nın söz almadan konuşmaması yönünde uyardığı Aral, mahkeme başkanına yönelik, "Fetullahçı olduğunuzu bu kadar da belli etmeyin" dedi. Mahkeme Başkanı Kısa da bunun üzerine, duruşma salonunda görevli jandarma ekiplerine, Aral'ı duruşma salonundan çıkartılması talimatını verdi.

Kısa, Aral'ın, iki kez hakarette bulunduğu için hakkında suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

Daha sonra ara karar öncesi Aral'ı yeniden mahkeme salonuna alan Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa, "Anayasa ve yasalara uygun yargılama yapıyoruz. 'Şunun bunun adamı' iddialarını hakaret olarak kabul ediyoruz" dedi.

Aral da bunun üzerine, "Ben Ruhi Abat'a yönelttiğiniz sorulara sinirlendim. Madem bir örgütüz, Abat'ın savunması sırasında rencide edilmesine dayanamadım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ruhi Abat'ın çapraz sorgusuna yarın devam edilmesine karar vererek, bugünkü oturuma son verdi.

Muhabir: Ensar Özdemir/ Tuba Karahan

Yayıncı: Murat Paksoy - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlere İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement