Zirve Yayınevinin Gizli Tanığı İfade Veriyor - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevinin Gizli Tanığı İfade Veriyor

Zirve Yayınevinin Gizli Tanığı İfade Veriyor

Malatya'daki 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davasının gizli tanığı İlker Çınar, ifadesini 7. günde de sürdürdü.

21.05.2013 12:56  Güncelleme: 13:08

Malatya'daki 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davasının gizli tanığı İlker Çınar, ifadesini 7. günde de sürdürdü.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 71. duruşmada görüntülü sistem üzerinde gizli tanık İlker Çınar sürdürdüğü ifadesinde, sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un kendisi ile ilgili ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "TUSHAD yapılanması ile misyonerlerin arasına girmek için dinimi kağıt üzerinde değiştirdim" dedi.

Kendisinin Uzman Çavuş olarak görev yaparken Ordu'dan atılması ile ilgili belgelerin gerçeği yansıtmadığını iddia eden İlker Çınar, "İfadelerimin hiçbir yerinde TSK'yı suçlayıcı hiçbir ifadem yoktur. TSK suçlu değildir, siz devleti adres gösteriyorsunuz, ben değil. Aslında kendileri değil de devlet yargılanıyormuş gibi gösteriyorlar.

Benim derdim TSK değil, devletin içine sinmiş olan bu yapıdır. TSK'dan atılmış biri değilim, TSK'dan atılmış gibi gösterildim. Kara Kuvvetlerinden ayrılmamın nedeni TUSHAD'a geçmemdir. TUSHAD çok gizli bir yapı olduğu için ilişiğim gerçekmiş gibi kesildi" ifadelerini ileri sürdü.

Gizli tanık İlker Çınar, "Sanık Murat Göktürk her şeyi açıklayacaktı, ekarte ettiniz" iddiasını da ileri sürdü.

Gizli Tanık İlker Çınar, "Ben çok tehlikeli biriysem, neden benimle çalıştınız? Beni hem Mersin ve hem de Malatya'da haber elemanı olmama Jandarma Genel Komutanlığı sessiz kalmış" iddiasını da ileri sürdü.

Mahkeme duruşmaya ara verdi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevinin Gizli Tanığı İfade Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement