Ölümcül 'Anevrizma' Hastalığına Yakalanan Pınar, Ameliyat Olmak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Ölümcül 'Anevrizma' Hastalığına Yakalanan Pınar, Ameliyat Olmak İstiyor

Ölümcül \'Anevrizma\' Hastalığına Yakalanan Pınar, Ameliyat Olmak İstiyor

Zonguldak'ta, ölümcül 'anevrizma' (Bir atardamar veya toplardamar duvarındaki içi kan dolu şişkinlik) hastalığına yakalanan 32 yaşındaki Pınar Yılmaz, ameliyat olarak sağlığına kavuşmak istiyor.

15.07.2015 16:50  Güncelleme: 12:26

Zonguldak'ta, ölümcül 'anevrizma' (Bir atardamar veya toplardamar duvarındaki içi kan dolu şişkinlik) hastalığına yakalanan 32 yaşındaki Pınar Yılmaz, ameliyat olarak sağlığına kavuşmak istiyor.

Pınar Yılmaz, geçen 19 Mayıs'ta satış personeli olarak çalıştığı mağazada ensesinde hissettiği şiddetli ağrıyla birlikte bayıldı. Arkadaşları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yılmaz, aynı günün akşamı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde Yılmaz'a, ölümcül 'anevrizma' teşhisi konuldu.

AMELİYAT İÇİN 18 BİN LİRA GEREKİYOR

Ameliyat olması gerektiği söylenerek taburcu edilen Pınar Yılmaz, 7 farklı hastaneye gittiğini, ancak doktorların ameliyattan çıkamama riski bulunduğu ve ameliyatı yapacak teknik donanıma sahip olmadıkları gerekçesiyle ameliyatını gerçekleştirmediklerini söyledi. Son olarak İstanbul'da gittiği özel hastanede görevli Prof. Dr. Türker Kılıç'ın ameliyatı yapabileceğini söylediğini belirten Yılmaz, bunun için 18 bin lira gerektiğini ifade etti. Babasının 13 yıl önce maden ocağında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiğini belirten Yılmaz, ameliyat için gerekli olan paranın 6 bin lirasını eş, dost ve akrabalarından topladığını söyleyerek, şöyle dedi:

"Hastane önce 28 bin lira istedi. Ancak hastane yönetimiyle görüştüğümde sağolsunlar parayı 18 bine düşürdüler. Benim 18 bin lirayı ödeme imkanım yok. 2 aydır çalışamıyorum. Şu an işsizim ve çok çaresizim. Ameliyat olabilmem için bu paraya ihtiyacım var. Benim için akıp geçen zaman her dakika risk taşıyor. 'Acaba şimdi mi kanama olacak?' korkusuyla yaşıyorum. Tek istediğim şey sağlığıma kavuşmak. Bu ameliyat ne kadar başarılı geçecek onu da bilmiyorum ama benim için bir umut en azından."

'AMELİYAT OLUP SAĞLIMA KAVUŞMAK İSTİYORUM'

Hastalığının çok riskli olduğunu anlatan Yılmaz, "Ebru Gündeş ile tanındı bu hastalık. Ama benimki ondan farklı olarak hiç olmayacak bir yerde omuriliğin içinde. Bu durumda oraya müdahale edilemeyeceği söylendi. Bütün sinir sistemi ve kasların oradan geçtiği söylendi. Doktorlar müdahaleden sonra hayatımı kaybetme veya felç kalma riskiyle karşı karşıya olduğumu söylediler. Bu yüzden de Türker hoca benim son şansım. Ben bütün bu riskleri göze aldım. Tek isteğim bu ameliyatı olup sağlığıma kavuşmak" dedi.

Babasının 2002'de çalıştığı maden ocağında elektrik akımına kapılması sonucu hayatını kaybettiğini, annesiyle birlikte yaşadıklarını anlatan Pınar Yılmaz, sağlığına kavuşmak için ameliyat olacağı günü bekliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölümcül 'Anevrizma' Hastalığına Yakalanan Pınar, Ameliyat Olmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement