Zonguldak'ta yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 25 köy yolu ulaşıma kapandı. Zonguldak-İstanbul Karayolu'nda ulaşım aksarken, bazı araçlar kayarak yoldan çıktı.
Kentte gece başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşim yerlerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Bu bölgelerdeki mahalleler beyaz örtüyle kaplandı. Şehir merkezinde ise kar zeminde tutmadı.
İSTANBUL YOLUNDA ARAÇLAR KAYDI
Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli ile Zonguldak arasındaki bölümde kar nedeniyle ulaşım aksadı. Trafik ekipleri TIR'ların geçişine izin vermedi. Kent çıkışında durdurulan diğer araçlarda kar lastiği kontrolü yapıldı. Kar lastiği bulunmayanların geçişine izin verilmedi. Yolda yer yer 15 santime ulaşan kar nedeniyle bazı araçlar kaydı. Sürücüler, küreklerle çevresindeki karı temizleyerek araçlarını çıkarmaya çalıştı.
25 KÖY YOLU KAPANDI
Kar, kentte 25 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl Özel İdare ekipleri köy yollarını açmak için çalışma başlatırken, köylerdeki bakkallara ekmek servisi yapan bir araç da Sücüllü Köyü yolunda zor anlar yaşadı. Karla kaplanan köy yolunun girişini kürekle temizlemeye çalışan araç sürücüsü Erhan Aker, kar nedeniyle ekmek dağıtımının geciktiğini söyledi. 15 köydeki bakkalların kendisinden ekmek beklediğini anlatan Erhan Aker, geç de olsa ekmek dağıtımını yapacağını söyledi. Erhan Aker, arkadaşıyla yolun girişindeki karı temizledikten sonra aracıyla yola devam etti.
DOYUMSUZ MANZARA
Ereğli ile Zonguldak arasındaki bölgede dağların denizle birleştiği noktalarda kar eşsiz görüntüler de ortaya çıkardı. Köylerin de bulunduğu yer yer karla kaplanan dağlık alanların denizle birleşmesiyle oluşan doyumsuz manzara fotoğraf karelerine yansıdı.
Kar yağışı Ereğli İlçesi'nde de etkili oldu. İlçe merkezi beyaz örtüyle kaplandı.
EE,GG(EE/AAA) - Zonguldak
Son Dakika › Güncel › Zonguldak'ta Kar 25 Köy Yolunu Ulaşıma Kapattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?