Zonguldak'taki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'taki Cinayet Davası

Zonguldak\'taki Cinayet Davası

Ereğli ilçesinde elleri kesik halde ormanda cesedi bulunan kız ile erkek arkadaşı olduğu öne sürülen taksicinin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin yargılanan sanığa 50 yıl hapis cezası verildi.

05.09.2014 14:10

Ereğli ilçesinde kız arkadaşını ve gönül ilişkisi yaşadığını öne sürdüğü taksiciyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık 50 yıl hapse çarptırıldı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Deniz ile delilleri karartmaya çalıştığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan babası Ali Poyraz, maktul Gizem Tunç'un babası Mehmet Yunus Tunç'un yanı sıra taraf avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuklu sanık, maktulün babası Tunç'un ifadelerini kabul etmeyerek, "Olay yerine giderken Gizem'in orada olduğunu bilmiyordum. Herkes bizi bilir. Bizim kimsenin karısıyla, kızıyla işimiz olmaz. Murat'la 4-5 yıldır tanışıyorum, en yakın arkadaşımızdı. Ayrıca benim eski kız arkadaşımla ilişkisi olan birine 'abi' diye hitap etmem mümkün değil. Her şeye rağmen pişmanım. Olay günü kendimi savunmasaydım, şu an belki de ben mezarda, onlar huzurunuzda olacaktı" diye konuştu.

Baba Tunç da sanığın olay yerine tanık ifadelerinde geçen senedi almak için gittiğini düşündüğünü belirterek, "Murat, senedi vermeyince boğuşma yaşandığını düşünüyorum çünkü kişi, husumeti olduğu kişiye vedalaşmaya gitmez. Kızımın ellerini sonradan delilleri karartmak amacıyla babasıyla kestiğini düşünüyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, kasten adam öldürmek suçundan iki kez müebbet hapse çarptırdığı sanığın cezasını, duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak 50 yıl hapse düşürdü, sanığın babası Ali Poyraz'a da bir yıl hapis vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Maktulün yakınları cezayı az buldu

Maktulün babası Tunç, adliye çıkışında gazetecilere, sanığın aldığı cezayı yeterli bulmadığını ve nefsi müdafaa yaptığını kabul etmediğini söyledi.

"Yaşamını yitiren Murat Erdoğan için nefsi müdafaada bulunsa bile kızım için nefsi müdafaada bulunacak durumu yok" diyen baba Tunç, "Kızımı sonradan gelip öldürmüş. Katletmiş ve canavarca bunu yapmış. Zaten olay yerine gece saatlerinde babasıyla gittikleri kesin. Görgü tanıkları da var. Sonuçta babasıyla gidip delilleri yok ettiler. Ellerinin sonradan kesildiğine dair rapor da var. Biz şu anda babasının aldığı cezayı hiç beğenmiyoruz. Kendisi iki kere ağırlaştırılmış müebbet alsaydı daha iyi olacaktı. Babanın bir yıl alması beni çok rahatsız etti çünkü ölü üstünde eziyet bence çok affedilemeyecek ve bir yıllık süreyle kurtulamayacak bir durum" şeklinde konuştu.

Olay

Taksicilik yapan Murat Erdoğan'ın cesedi geçen yıl 9 Eylül'de, Uzun Mehmet Mahallesi Radar mevkisindeki barakada, Gizem Tunç'un cesedi de yakınındaki ormanlık alanda bulunmuş, genç kızın iki elinin kesildiği belirlenmişti.

Olayla ilgili aranan zanlı Deniz Poyraz, Denizli'deki askeri birliğinde gözaltına alındıktan sonra, baba Ali Boyraz da "delilleri karartma ve kuvvetli suç unsuru bulunduğu" iddiasıyla tutuklanmıştı.

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesinin 6 Ocak tarihli otopsi raporunda, 21 yaşındaki Gizem Tunç'un ellerinin öldürüldükten sonra bileklerinden kesildiği belirlenmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'taki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement