Zubin Mehta ve Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası - Son Dakika
Güncel

Zubin Mehta ve Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası

Zubin Mehta ve Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası

Zubin Mehta, Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası ve Güher & Süher Pekinel'den İstanbul'da muhteşem konser

09.12.2012 09:03

Zubin Mehta ve Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası, Uluslararası

İstanbul Müzik Festivali - İKSV - MÜSIZ 2012 kapsamında üçüncü kez İstanbul'da konser verdi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın ev sahipliğinde ve hidrokarbonlar ve enerji sektöründe faaliyet gösteren İtalya'nın önde gelen enerji şirketi Edison'un desteklediği Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası 7 Aralık 2012 Cuma akşamı bir konser verdi. Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konserde orkestraya Güher & Süher Pekinel de eşlik etti.

Dünyanın önde gelen orkestraları arasında yer alan ve İtalya ve Avrupa'daki müzikal mirasta önemli bir yere sahip olan Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası'nın şefliğini ise 1985'ten bu yana orkestranın bir numaralı şefi olan ve son dönemin efsanevi şeflerinden Zubin Mehta yaptı.

İKSV'nin düzenlediği İstanbul Müzik Festivali - MÜSIZ 2012 - kapsamında gerçekleşen bu yılki konserde, Orkestraya, Giuseppe Verdi'nin La Forza del Destino'sunun ünlü uvertürüyle başlayıp Bela Bartok'un iki piyano konseriyle devam etti ve ardından Antonin Leopold Dvorak'ın 7. Senfonisinin çalındığı bir virtüöz repertuarla Türk piyanistler Güher ve Süher Pekinel eşlik etti.

Konser, Maggio Musicale Fiorentino'nun İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından İtalya'nın birliğinin 150. yıldönümünde yurtdışında Kültür ve Müzik Elçisi olarak atanmasının da etkisiyle 2011 ve 2012 yıllarında gerçekleştirdiği yoğun turnelerin ardından geldi.

Edison hakkında: Edison'un, 1883'te Milano'daki efsanevi Teatro alla Scala'yı ilk defa elektrikle aydınlatmasından bu yana, Edison isminin üst seviye klasik müzikle tarihsel bir bağı olmuştur. Edison'un La Scala ile işbirliği halen devam etmektedir. Bu çerçevede, İtalya'nın Lombardy bölgesinde yer alan hidroelektrik tesisleri tarafından tedarik edilecek yeşil enerji sayesinde bu yılın Premiere'inde sıfır emisyon miktarı ile enerji kullanılabilecek.

Edison şirketi Avrupa'nın önde gelen elektrik enerjisi, doğal gaz ve ham petrol tedarik, üretim ve pazarlama şirketlerinden biridir. Şirket Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da yer alan 10 ülkede faaliyet göstermektedir. İstanbul'da 2008'den beri faaliyetlerini sürdüren Edison, Türkiye'yi ve Türkiye'nin bulunduğu bölgeyi enerji üretimi ve doğal gaz sektörlerinde büyüyebilmesi için stratejik öneme sahip bir bölge olarak değerlendirmektedir. Edison Botaş ile birlikte ITGI doğalgaz boru hattı projesini geliştirmektedir. Boru hattı, Azerbaycan'dan ve Hazar Denizi çevresinde ve Ortadoğu'da yer alan diğer ülkelerden Avrupa'ya doğalgaz taşınmasında yeni bir yol olarak kullanılacaktır. Yunanistan ve Bulgaristan'ı birleştiren ve IGB Doğalgaz Boru hattı olarak adlandırılan bir bağlantı hattına da sahip olan ITGI (Türkiye-Yunanistan-İtalya Doğalgaz Boru Hattı), yeni Güney Doğalgaz koridorunu oluşturmak için en gelişmiş ve en hızlı seçenektir. Çünkü projenin tam kapasiteyle gaz taşıması için tüm prosedürler tamamlanmış ve yapım faaliyetleri için tüm izinler alınmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zubin Mehta ve Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement