1 Ünlü Türk Restoranı 'Sofra' Londra'da Stajerler Yetiştirecek - Son Dakika
Güncel

1 Ünlü Türk Restoranı 'Sofra' Londra'da Stajerler Yetiştirecek

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü Sofra Restoranlar zinciri sahibi Hüseyin Özer'in Hackney Kolej ile yaptığı 'Stajerlik Programı'nın tanıtımı yapıldı.

22.11.2012 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sofra-hackney COLLEGE İŞBİRLİĞİ YAPTI

İngiltere'nin başkenti Londra'nın ünlü Sofra Restoranlar zinciri sahibi Hüseyin Özer'in Hackney Kolej ile yaptığı 'Stajerlik Programı'nın tanıtımı yapıldı. Programın amacı işbirliği çalışması ile Londra ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak ve genç nesillere iş olanağı hazırlamak.

Londra'nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson'ın 2016 yılına kadar Londra'daki işverenlere 250 bin stajer sağlayacağı sözüyle harekete geçen Hüseyin Özer, Hackney Kolej işbirliği ile 'Stajerlik Programı' hazırladı.

Programın tanıtımı amacıyla Covent Garden'daki Sofra Restoran'ta dün öğlen saatlerinde bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Başkonsolos Ahmet Demirok, İngiliz Muhafazakar Parti Ortadoğu Direktörü Leo Docherty, Somerset Capital sahibi Dominic Johson, Sean Headly, Debbie Robertson, Yiannis Koursis, Liz Osei'nin yanı sıra yeni stajyer öğrenciler de katıldı.

ÖZER 'BEN MİLYONERLER YETİŞTİRİYORUM"

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Hüseyin Özer, burada yaptığı konuşmasına, Ben milyonerler yetiştiriyorum. Başarılı insanlar yetiştiriyorum diyerek başladı. Sektörde nelere öncülük ettiğini anlatan Özer, Türk yemeğinin imajını düzelttiğini ve örnek olduğunu söyledi. Kendi tecrübelerinden yaralanan insanların nasıl başarılı olduğunu örnekleyerek anlatan Özer, Hackney Community College'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

DEMİROK 'HÜSEYİN ÖZER İNGİLİZ EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR"

Başkonsolos Ahmet Demirok ise konuşmasında, Hüseyin Özer'in örnek kişiliginden ve bulunduğu topluma katkılarından söz etti. Staj Çıraklık programının bu ülkedeki gençlere ne kadar faydalı olacağına ve yetenekli, genc insanlar yetiştirip İngiliz ekonomisine büyük bir katkı sağlayacagına değinen Demirok, Özer'e her iki topluma sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Hackney College yöneticisi Yiannis Koursis de Hüseyin Özer'e programa verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve kendisinin örnek kişiliğinden bahsetti. Ayrıca bu ortak girişimden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

HEM MESLEK ÖĞRENECEKLER HEMDE PARA KAZANACAKLAR

Uygulamaya konulan program çerçevesinde stajerler eğitimlerini ünlü Şef Hüseyin Özer'den alacaklar. Eğitimlerini pratik ve teorik olarak hem servis hem de mutfakta gerçekleştirecek olan stajerler, besin değeri yüksek kaliteli yemekler hazırlamayı öğrenme şansına sahip olacak ve çalıştıkları süre boyunca para da kazanacaklar. Stajerler aktarılabilir beceriler geliştirirken bir kaç yıl içinde kendiişlerini açmaya yardımcı olabilecek girişimcilik eğitimi de alacaklar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Ünlü Türk Restoranı 'Sofra' Londra'da Stajerler Yetiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement