10 Kasım'a Doğru - Son Dakika
Güncel

10 Kasım'a Doğru

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.11.2017 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Memiş mesajında, Türk Milleti'nin Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesinin muhteşem destanı olan Kurtuluş Savaşı'yla ortaya koyduğu ebediyete kadar hür ve bağımsız yaşama iradesinin cumhuriyetin ilanıyla pekiştiğini anımsattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün saygın bir lider ve komutan olarak, cumhuriyeti bu toprakların tüm renklerini kaynaştırarak inşa ettiğine vurgu yapan Memiş, mesajında şunlara yer verdi:

"Kısa bir süre önce Cumhuriyetin 94. yıl dönümünü iftiharla kutlayan milletimiz, aynı inançla istikrar içinde güçlenmekte, büyümekte ve demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmektedir. Bugün, çağdaş, demokratik, laik karakteri ve güçlü ekonomisiyle bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum."

Belediye Başkanı Çimen

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de yayımladığı mesajında Atatürk'ün ülkenin ve milletin ortak değerlerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

Atatürk'ün, tarihe ve insanlığa örnek olduğunu kaydeden Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Türkiye'nin istikrar ve güven içinde büyümesi, demokrasimizin standartlarının yükselmesi ve Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği cumhuriyetimizin güçlenmesi için yılmadan, yorulmadan çalışmayı sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükran ve rahmetle anıyorum."

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Zeybek

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de yayımladığı mesajında Atatürk'ün önderlik ettiği istiklal mücadelesiyle hem vatanın kurtarılmasını hem de kurduğu cumhuriyetle, Türk Milleti'nin kendi devletinin sahibi olmasını ve özgüveni yüksek bir millet olarak yücelmesinin yolunu açtığını belirtti.

Kelkit Belediye Başkanı Yılmaz

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz da yayımladığı mesajda, bugün, çağdaş, demokratik, laik karakteri ve güçlü ekonomisiyle bölgesinde ve dünyada saygın bir ülke konumunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve düşünceleri ışığında, uygarlık yarışında aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam ettiğine işaret etti.

Yılmaz, mesajında şunlara yer verdi:

"Ebediyete intikalinin üzerinden 79. yıl geçmesine rağmen hala Türk milletinin kalbindeki yerini ve sevgisini korumayı başarmıştır. Son nefesine kadar ülkesine ve milletine hizmet etmiş, tüm dünyanın ayakta alkışladığı, büyük bir devlet adamı ve komutan olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve şükran ile anıyoruz."

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akçay

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay da 10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

"Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz bu başarılar, ülkemizin geleceğinin ne denli parlak olduğunun da en somut göstergesidir. Ülkemizi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koymuş olduğu hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya ve birlik olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 79. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement