10 Kasım'a Doğru - Son Dakika
Güncel

10 Kasım'a Doğru

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.11.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Elmas mesajında, TBMM'nin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu yüce önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Türk Milleti ve Sakarya Üniversitesi ailesi olarak sevgi, saygı ve rahmetle andıklarını belirtti.

Elmas mesajında şunları kaydetti:

"Sergilediği istiklal mücadelesiyle dünyanın tüm mazlum milletlerine esin kaynağı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir komutan olarak takdire şayan vasfının devlet adamlığıyla da örnek alınacak özellikler göstermesi, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile Dünya liderleri arasında seçkin yerini alması bizim için bir gurur ve övünç vesilesidir. Önderlik ederek zafere ulaştırdığı milli mücadele ile Türk gençliğinin güç ve ilham kaynağı olmuştur. Türk gençliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü daha çok anlayarak, açtığı yoldan yürüyerek Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşatacaktır."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement