10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Sağlık

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Acıbadem Bodrum Hastanesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

08.01.2018 19:20

Acıbadem Bodrum Hastanesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Acıbadem Bodrum Hastanesinde düzenlenen etkinliğe, Bodrum'da görev basın mensupları katıldı.

Toplantıda basın mensuplarının en sık karşılaştığı rahatsızlıklar ve bunları en aza indirebilmek için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.

Etkinlikte konuşan hastane direktörü Arzu Karataş, sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok ülkesinde hizmet verdiklerini söyledi.

Uzmanlardan edindikleri bilgilere göre medya çalışanlarının ilerleyen yıllarda en çok karşılaşacağı sağlık problemleri arasında kalp rahatsızlıklarının olduğunu belirten Karataş, şunları söyledi:

"Gazeteciler inanılmaz bir stres altında, bağımlılıklar yüksek oranda. Gerilimden etkilenme oranı yüksek, kolesterol dengesini kaybetmek bu da kalp hastalıklarını getiriyor, kalbin gücünü zayıflatıyor. Damar hastalıkları konusunda medya çalışanları yüksek risk grupları arasında yer alıyor. Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının yüksek olması da ikinci sırada yer alıyor. Ofiste, sahada postür bozukluğuna bağlı problemler yaşamak zorunda kalıyoruz. Üçüncü sırada göz rahatsızlıkları yaygın bir şekilde karşımıza çıkıyor."

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı İnci Ümran Şenses de stresin en fazla kalbi daha sonra kas ve iskelet sistemini etkilediğini anlattı.

Şenses, kas ve iskelet sistemini rahatlatan basit egzersizleri uygulamalı olarak basın mensuplarına gösterdi.

Toplantıda Acıbadem Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz da hastane hakkında ve gazeteciliğin zorlukları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement