10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

09.01.2018 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çanak, mesajında, basının, halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, toplumların dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, halka en doğru haberi objektif ve tarafsız bir şekilde vermede basının önemli olduğunu vurgulayan Çanak, şunları kaydetti:

"Basının önemini, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe ve işgal girişiminde bir kez daha yaşadık. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın basın kuruluşları kanalıyla cep telefonu aracılığıyla yaptığı canlı görüşme, belki de darbenin seyrini değiştiren en önemli etkenlerden birisi olmuştur. Basın kuruluşları ve gazeteciler yaptıkları bu önemli vazifede objektif, tarafsız, toplumu doğru bilgilendirerek, sorumluluk bilinciyle mesleklerini ifa ettikleri sürece tüm toplum tarafından takdire şayan görülmektedirler."

Çanak, basının, vatandaşın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmesi gerektiğini aktardı.

İlkeli ve objektif haber yapmak adına hedef olmayı da göze alan gazetecilerin, sorumluluklarını yerine getirmek için her türlü zorluğa göğüs gerdiğine dikkati çeken Çanak, bu fedakarlıkları da herkes tarafından takdir edildiğine işaret etti.

Çanak, "Hukukun evrensel standartlarından sapmadan, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı ihmal etmeden, doğru haber verme, tarafsızlık ilkesine dikkat ederek görevlerini yerine getirmeye çalışan değerli yerel ve ulusal basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal eden tüm basın çalışanlarını rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement