10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Mersin Valisi Ali İhsan Su ile bazı belediye başkanları ve milletvekilleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

10.01.2018 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Ali İhsan Su ile bazı belediye başkanları ve milletvekilleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Su, mesajında, basın mensuplarının, halkın sesini, mesleğin ilke ve ahlaki değerleri çerçevesinde doğru ve tarafsız olarak dile getirmek ve halkın haber alma hakkını etkin olarak karşılamak gibi önemli bir görevlerinin olduğunu belirtti.

İletişim alanında sorumlu yayıncılık anlayışıyla hareket eden gazetecilerin görevlerinin öneminin arttığını aktaran Su, "Evrensel değerler ışığında görevlerini özveriyle yerine getirmeye çalışan basınımızın saygıdeğer mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyorum." ifadesini kullandı.

- Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da mesajında gazeteciliğin toplumun aynası olduğunu bildirdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Basın, hiçbir sebeple baskı ve etki altına alınamaz" sözünü anımsatan Kocamaz, mesajında şunları kaydetti:

"Bu özgürlüğün kısıtlandığı ve bittiği gün unutmayalım ki ülke her anlamda gerilemeye mahkumdur. Her ne olursa olsun mesleğinde dürüstlüğü, tarafsızlığı ilke edinmiş, haksızlığın karşısında durmuş, elindeki bu özgürlüğü kendi çıkarı için değil milletin çıkarı için kullanan tüm çalışan gazetecilerimizin gününü kutlarım."

AK Parti Mersin Milletvekili Özkan:

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise gazeteciliğin barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesine katkı sağlayan en önemli meslek gruplarından biri olduğunu belirtti.

Basın mensuplarının, demokrasinin güçlenmesinde tayin edici bir rol aldıklarını aktaran Özkan, "Evrensel hukuki ve insani değerleri koruyarak, mesleklerini icra eden ve özgürce gazetecilik yapan bütün basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Bütün gazetecilere hızlı ve doğru haber yarışında başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

AK Parti Mersin Milletvekili Taşkın:

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da mesajında gazetecilik mesleğinin dünya üzerinde örnek meslekler arasında yer aldığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Mesleğin tüm zorluklarını göğüsleyerek, demokrasimizin ve toplumumuzun güçlenmesi için sorumlu gazetecilik anlayışıyla, gecesini gündüzüne katan, meslek ilkelerine ve haysiyetine her zaman dikkat etmiş değerli gazetecilerimizin çalışan gazeteciler gününü kutlu olsun. Gazetecilik, toplumun hak ve menfaatleri doğrultusunda, meslek etik kurallarına bağlı kalınarak yapıldığı zaman, kamunun hiç susmayan sesi olabilir."

AK Parti Mersin İl Başkanı Ercik:

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basının gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biri olduğunu belirtti.

Gazetecilik mesleğinin, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlendirilmesinde önemli bir payı olduğunu bildiren Ercik, şunları kaydetti:

"Basın ve ifade özgürlüğünün, halkımızın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlarımıza tüm gelişmeleri doğru aktarması, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında zor şartlar altında hayatları pahasına görevlerini yerine getirmekte olan basın emekçilerimizin gününü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement