10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın - Son Dakika
Güncel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın

İçişleri Bakanlığınca Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, "Her ne kadar teknoloji hızlansa da gazetecilik doğru, en güvenilir kaynağa ulaşma açısından hala önemini devam ettiriyor.

10.01.2018 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığınca Siirt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, "Her ne kadar teknoloji hızlansa da gazetecilik doğru, en güvenilir kaynağa ulaşma açısından hala önemini devam ettiriyor." dedi.

Taşkın, kentte görev yapan basın mensuplarıyla "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir restoranda bir araya geldi. İnsanların haber alma ihtiyacının daha fazla arttığını, en uzak noktadaki küçük bir olayın en uzak noktada yaşayan insanları etkilediğini söyledi.

Gazeteciliğin önemini koruduğuna işaret eden Taşkın, "Her ne kadar teknoloji hızlansa, insanlar daha hızlı haber alma ihtiyacına doğru gitse, internetin ve sosyal medyanın önemi artsa da klasik gazetecilik, doğru, en güvenilir kaynağa ulaşma açısından hala önemini devam ettiriyor." diye konuştu.

Taşkın, yerel gazeteciliğin önemine değinerek, insanların kendi yaşadığı bölgenin farkına varabilmesi, o bölgenin gelişebilmesi, orada yaşananların birebir bölge içerisinde çalışan gazeteciler tarafından analiz edilerek orada yaşayanlara sunulmasının ayrı bir değer olduğunu aktardı.

Yerel gazeteciliğin geliştirilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Taşkın, şöyle konuştu:

"Dünyada da bunun kıymetli örnekleri bulunmaktadır. Biz de bu noktada belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hızlı ve etkili bir şekilde sizlere bizle alakalı haberleri servis etmeye çalışıyoruz. Bu noktada da sizin objektif, doğru bilgiyi önemseyen, teyit alarak bilgileri servis eden ve ilkeli bir şekilde yaptığınız gazetecilik büyük bir önem arz ediyor. Allah nice yıllar nasip etsin."

Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak da gazetecileri bu anlamlı günde unutmayan Taşkın'a teşekkür etti.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Siirt Belediye Başkan Vekili Taşkın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement