11 Polisin İşkence Suçundan Yargılandığı Dava Karar İçin Ertelendi - Son Dakika
Güncel

11 Polisin İşkence Suçundan Yargılandığı Dava Karar İçin Ertelendi

Fatih’te Ahmet Koca isimli vatandaşı darp ettikleri iddiasıyla haklarında işkence suçundan dava açılan 11 polisin yargılandığı dava karar için ertelendi.

13.10.2014 12:56

Fatih'te Ahmet Koca isimli vatandaşı darp ettikleri iddiasıyla haklarında işkence suçundan dava açılan 11 polisin yargılandığı dava karar için ertelendi. Davanın önceki celsesinde polisler hakkında 12 yıla kadar hapis cezası isteyen savcı müşteki sanık olan Ahmet Koca hakkında beraat kararı verilmesini istedi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müşteki sanık Ahmet Koca'nın avukatı Efkan Bolaç hazır bulundu. Duruşmada ayrıca haklarında 12'şer yıla kadar hapis cezası istenen 11 polisten 6'sı hazır bulundu. Duruşmaya mahkemenin savcısı Hüseyin Aslan'ın yerine geçici olarak savcı Yunus Kiremit girdi.

Mahkeme başkanı, daha önce polisler hakkında mütalaasını veren savcı Aslan'ın celse arasında Ahmet Koca'nın polise direnme ve hakaret suçlamasıyla ilgili de mütalaasını verdiğini belirtti. Savcı Aslan mütalaasında, Koca'nın suçu işlediğine dair polislerin soyut iddiaları dışında yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti. Mütalaaya karşı savunma için taraflara süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Savcı Hüseyin Aslan'ın bir önceki duruşmada açıkladığı polisler hakkındaki mütalaasında, eylemlerinin işkence suçunu oluşturduğu, her şüphelinin bu eyleme gerek fiili, gerekse sessiz kalmak suretiyle asli maddi fail olarak katıldıklarını belirtmişti. Savcı Aslan, bu nedenlerle polis memuru olan 11 sanık hakkında 12 yıla kadar hapis cezası verilmesi görüşünü bildirmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 11 Polisin İşkence Suçundan Yargılandığı Dava Karar İçin Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement