12 Eylül Darbesinin ve Referandumunun Yıldönümü - Son Dakika
Politika

12 Eylül Darbesinin ve Referandumunun Yıldönümü

12 Eylül Darbesinin ve Referandumunun Yıldönümü

Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 12 Eylül Darbesi ve referandumunun yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

12.09.2012 15:47

Ak Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 12 Eylül Darbesi ve referandumunun yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan, 12 Eylül Darbesi ve referandumunun yıldönümü dolayısıyla yayımladı mesajında, "Bundan tam 32 yıl önce bugün, 12 Eylül Darbesiyle ordu, halkın iradesine ipotek koymuş, siyaset ve demokrasi üzerindeki vesayetini de iyice derinleştirmiştir. Halka tarifsiz acılar yaşatan darbeciler, yaptıklarını meşru kılmak ve kendilerini güvence altına almak için başta anayasa olmak üzere devletin tüm resmi ve yasal belge ve kaynaklarını kullanmışlardır. Bu sayede vesayetlerini ve halk üzerindeki baskılarını devam ettirmişlerdir" dedi.

" Türkiye, demokrasinin gücü, millet iradesinin yüceliği ve AK Parti'nin kararlılığıyla yine bir 12 Eylül günü darbenin kalıntılarından kurtulmuştur" diyen Alparslan, "Türkiye, bundan iki yıl önce, halkın iradesine darbe yapan askeri cuntanın hazırladığı anayasayı değiştirmek ve Türkiye'yi daha demokratik bir ülke haline getirmek amacıyla sandığa gitti ve anayasanın 26 maddesinin değiştirilmesini öngören pakete yüzde 58 gibi rekor bir oranla 'Evet' dedi" ifadesini kullandı.

"O gün verilen her 'Evet' oyuyla; milletin ve parlamentonun iradesi üzerinde hiçbir irade ve vesayetin kabul edilmediği ortaya çıkmıştır" diyen Alparslan şunları kaydetti:

"Türkiye'de artık siyaseti çetelerin, mafyanın ve tüm hukuk dışı karanlık odakların siyaseti belirleyemeyeceği tescil edilmiştir. ve egemenliğin kayıtsı şartsız millete ait olduğu herkesçe onaylanmıştır. Gerçekleştirilen Anayasa Reformuyla, 12 Eylül günü halkın iradesinin sekteye uğratıldığı bir utanç günü olarak anılırken, her türlü hukuksuzluğun, demokrasi dışı arayışların tarihe karıştığı bir gün olarak anılmaya başlanmıştır. 12 Eylül referandumuyla, halkımız birçok kazanımlar elde etti. YAŞ kararlarıyla ordudan atılan personel görevlerine döndü ve hakları iade edildi. Darbe ürünü fişlemeler tarihe karıştı. Kadınlar, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları ve gaziler pozitif ayrımcılığa kavuştu. Sendikal haklar güçlendi. Sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmaları son buldu. HSYK kararları yargı denetimine tabi hale geldi. Yargı bağımsızlığı güçlendirildi ve demokratik bir yapıya kavuştu. 12 Eylül Darbesinin sorumlularına yargı yolu açıldı. Toplumun her kesimi bunlar ve daha birçok kazanımdan istifade etmişlerdir."

Alparslan, "Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi, 12 Eylül referandumunda evet diyenler de kazanmıştır, hayır diyenler de. Kaybeden darbeci anlayış olmuştur. Değişime ve değişimin getireceklerine direnen anlayış kaybetmiştir. Verdiği "Evet" oylarıyla yeni bir anayasa hazırlanmasının önünü açan milletimiz, inşallah en kısa sürede sivil anayasasına da kavuşacaktır. 12 Eylül 2010 günü Türkiye'nin ilerlemesine ve demokratikleşmesine "Evet" diyen halkımıza tekrar teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 12 Eylül Darbesinin ve Referandumunun Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement