14. Uluslararası Yanma Sempozyumu" - Son Dakika
Güncel

14. Uluslararası Yanma Sempozyumu"

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Yanma Enstitüsü tarafında organize edilen "14. Uluslararası Yanma Sempozyumu" başladı.

25.04.2018 15:26

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Yanma Enstitüsü tarafında organize edilen "14. Uluslararası Yanma Sempozyumu" başladı.

KBÜ 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda düzenlenen sempozyumda konuşan KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, dünyanın büyük bir hızla değiştiğini belirterek, bu süreçte talep ve beklentilerin de farklılaştığını söyledi.

Türkiye'nin gelecekte, teknolojik seviye ve uygulama açısından mobil internet, mobil alışveriş ve elektronik para kullanma alışkanlıklarında en ileri ülkelerden biri olacağını ifade eden Yaşar, "2025 yılında akıllı otoyollarda şoförsüz otomobillerle seyahat etmek mümkün olacak. Şehirlerin üzerinde güvenlikten eşya taşımaya kadar çok çeşitli görevler yapan insansız hava aracı trafiği olacak. Güvenlik için robotlar kullanılacak. Elektronik paraya geçilecek. Üretim tamamen katmanlı teknolojilere yerini bırakacak." diye konuştu.

KBÜ Orman Fakültesi Dekanı ve Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Bahattin Çelik de yanma sempozyumları hakkında bilgiler verdi.

Yanma sempozyumlarının köklü bir geçmişe sahip olduğunu aktaran Çelik, şöyle konuştu:

"Bu sempozyumlar yanma enstitüsü ile organize edilmekte ve yaklaşık iki yılda bir defa düzenlenmektedir. İlk yanma sempozyumu 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin girişimiyle düzenlenmiş olup, bu tarihten itibaren yanma sempozyumları çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle sürdürülmektedir."

Isı enerjisinin günümüzde yaygın kullanılan enerji türlerinden biri olduğunu vurgulayan Çelik, bu enerjinin büyük ölçüde yanma reaksiyonlarıyla açığa çıktığını belirtti.

Sempozyumda, eski Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen "Göz Ardı Ettiğimiz Gerçek: Ulaşım Araçları ve Ulaştırma Teknolojileri", Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Çanakçı "İçten Yanmalı Motorlarda Yeni Bir Yanma Konsepti: HCCI", Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Soyhan "Yanma Modelleri ve Simülasyon Teknikleri" sunumu yaptı.

Sempozyum yarın yapılacak oturumlarla sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14. Uluslararası Yanma Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement