15 Temmuz Demokrasi Müzesi Açıldı - Son Dakika
Genel

15 Temmuz Demokrasi Müzesi Açıldı

15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldıGAZİANTEP - Gaziantep'te FETÖ'nün hain darbe girişiminin halkın demokrasi mücadelesini yaşatmak adına yapılan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı.

12.07.2017 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı

GAZİANTEP - Gaziantep'te FETÖ'nün hain darbe girişiminin halkın demokrasi mücadelesini yaşatmak adına yapılan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı.

Gaziantep'te Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün hain darbe girişiminde yaşananların gelecek nesillere aktarılması için inşa edilen 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı. Açılışa, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür. ve çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Temmuz'da asker kılığındaki teröristlerin yaşattığı hain geceyi ziyaretçilerine aktaran müzede, görsel efektler ve ses sistemi özel bir ekip tarafından hazırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sokakları boş bırakmayın çağrısından demokrasiye sahip çıkmak adına canlarını hiçe sayarak tankların önüne yatan vatandaşların verdiği istiklal mücadelesi gibi birçok olayın harmanlandığı 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ziyaretçilerine duygusal anlar yaşattı. Açılışta konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bütün dünyaya darbeye halk darbesinin nasıl yapıldığını gösterdiklerini belirterek, "15 Temmuzu unutmamak ve unutturmamak, yaşamak ve yaşatmak için buradayız. Gün olur asra bedel diyoruz, gün olur ömre bedel işte 15 Temmuz için bu başlıkla hakaret ediyoruz. Yüce Mevla'm bir daha 15 Temmuzu yaşatmasın Cumhurbaşkanımızın cesaretinde liderliğinde halkımızı ferasetiyle bütün dünyaya nasıl darbeye darbe yapıldığını, halk darbesini nasıl yapıldığını gösteren bu geceyi hep birlikte yaşadık" dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, o geceyi kendilerinden sonra gelecek nesillere aktarmaları gerektiğini söyleyerek, "Öyle bir gece yaşadık ki 300 bin kardeşimizle 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Gazi şehrin evlatları torunları olarak biz, Türkiye genelinde büyük bir yürek, büyük bir imanla yazılan destanın Gaziantep ayağını yaşadık. Bu ihanet gecesi milletimizin birliği beraberliği, Allah'u Ekber sesleriyle gün öyle bir aydınlığa doğdu ki, açılan bu müze bizden sonraki gelecek olan nesle de bir tecrübe olarak göstermemiz gerekiyor" diye konuştu. Müzenin açılışı yapıldıktan sonra Gaziantep Protokolü ile vatandaşlar müzeyi gezerek hain girişimi bir kez daha hatırladı. Vatandaşlar müzeyi çok beğendiklerini belirterek, müzenin kendilerini o geceye götürdüğünü kaydetti.

15 Temmuz Demokrasi Müzesi Açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel 15 Temmuz Demokrasi Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement