15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

DİYARBAKIR/ELAZIĞ/ Diyarbakır'ın Kulp, Lice ve Silvan, Elazığ'ın Sivrice ve Siirt'in Kurtalan ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

16.07.2018 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİYARBAKIR/ELAZIĞ/ Diyarbakır'ın Kulp, Lice ve Silvan, Elazığ'ın Sivrice ve Siirt'in Kurtalan ilçelerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Silvan Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen programa vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla katılırken, sık sık "Kahrolsun FETÖ, kahrolsun PKK" sloganları atıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, şehitler için dua edildi. Darbe girişimini anlatan film gösteriminin yapıldığı programda, kahramanlar için yazılan şiirler okundu, şarkılar ve marşlar söylendi.

Silvan Kaymakamı Adem Çelik, yaptığı konuşmasında, "15 Temmuz akşamı ülkeyi ele geçirmek isteyen FETÖ terör örgütüne, tanklara, uçaklara karşı canını siper ederek tarihin akışını değiştiren aziz milletimiz destan yazmıştır." dedi.

Lice

Lice Belediyesince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenledi.

Lice Cantürk Camisi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlit ve duaların okunmasının ardından Lice Jandarma Komando taburunda şehitler anısına 120 fidan dikildi.

Belediyesi bahçesinde devam eden programda, demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı fotoğraflar sergilendi.

Lice Belediye Başkan Vekili Kaymakam Abdulkadir Çelik, yaptığı konuşmada, milletin, darbecilerin tank ve toplarına karşı büyük bir kahramanlık gösterdiğini belirterek, "Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne, barış ve kardeşliğimize kast edenlere fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Kulp

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lanetlendi.

Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, Mehmet Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi önündeki programda yaptığı konuşmada, halkın darbe girişimine karşı gösterdiği kahramanlığa değinerek, şöyle konuştu:

"Bu büyük millet sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sokağa indi, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdı, tank, top ve mermilerin üzerine yürüdü, şehit ve gazi oldu ama o teröristlere ve hainlere boyun eğmedi."

Sivrice

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Sivrice Kaymakamı Mustafa Temiz ve Belediye Başkanı Ebubekir Irmak ile protokol ve ilçe halkı katıldı.

Kaymakam Temiz, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, hain darbe girişiminin milletin kahramanlığı sonucu önlendiğini belirterek, "Milletimiz bir darbe girişiminden çok işgal girişiminde olan böyle bir teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın çağrılarını duyarak sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak bertaraf etti." dedi.

Kurtalan

Siirt'in Kurtalan ilçesinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş yapıldı.

Kurtalan Kaymakamlığı önünden başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Parkı'na kadar sürdü. Yürüyüşe katılan vatandaşlar sık sık ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak terör örgütlerini lanetledi.

Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da hainlerin Türkiye'yi işgal planını yaptığını belirterek, "Halkımız alanlara inerek bu hainlere fırsat vermedi. Vatandaşlarımız destan yazdı." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement