15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini lanetleyerek, "15 Temmuz destanının yıl dönümünde, vatanımıza, milletimize, devletimize ve dinimize kasteden hain terör örgütü ve iş birlikçilerini unutmadığımızı ve unutmayacağımızı tüm...

14.07.2017 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini lanetleyerek, "15 Temmuz destanının yıl dönümünde, vatanımıza, milletimize, devletimize ve dinimize kasteden hain terör örgütü ve iş birlikçilerini unutmadığımızı ve unutmayacağımızı tüm dünyaya haykırıyoruz." dedi.

Milli İrade Platformu tarafından Saraçhane Parkı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Tülün, insanlığın kurtuluşu İslam medeniyetinin tarih boyunca en önemli aktörü olan Türk milletinin her devirde insanlığın umudu olduğunu söyledi.

Tülün, küresel güçlerin 1990'lı yıllarda kurulmakta olan yeni dünya düzeninde İslam ve Müslümanlara yer vermek istemediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"İslam coğrafyasını ateş deryasına çevirmek isteyen bu güçler, hedeflerine ulaşmak için önlerinde en büyük engel olarak gördükleri aziz milletimize karşı cepheyi daha da genişletmişler ve yerli iş birlikçi hainler de dahil olmak üzere birçok terör örgütünü de harekete geçirmişlerdir. Parçaladığı ve yağmaladığı İslam dünyasının onurlu sesi olmaya çalışan aziz milletimizin sesini kısmak ve mazlumların umut ışığını söndürmek isteyen bu güçler, çağımızın Haşhaşileriyle birlikte 15 Temmuz 2016'da bir kez daha karşımıza çıktılar."

Söz konusu darbe girişimine karşı Anadolu insanının canı pahasına mücadele ettiğini vurgulayan Tülün, "Bu hain darbe ve işgal gecesinde dünyanın tüm mazlumlarının yüreği bu necip millet ile atmış, gözyaşı ile yoğrulmuş dualar, vatanın her bir mabedinden yükselen selalar mazlum milletimizi sarıp sarmalamıştır. Aziz milletimizin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simgesi olan Ömer Halisdemir başta olmak üzere 249 şehidimizin şahsında, kafirlerin, zalimlerin ve hainlerin hanelerine düşen birer ateş, nesillere yol gösteren birer meşale ve kahramanlık destanı olmuştur." diye konuştu.

Yusuf Tülün, halkın gösterdiği bu direnişin her türlü takdirin üzerinde olduğunu dile getirdi.

Darbe girişiminin yıl dönümünün geldiğini anımsatan Tülün, "Biz de bir kez daha dünya mazlumlarının umudu olan bu aziz milleti yok etmek isteyen dahili ve harici düşmanlara ve hainlere karşı bütün kararlılığımızla ilan ediyoruz ki; ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bu ülkeye diz çöktürtemeyeceksiniz. Bu halka asla boyunduruk vuramayacaksınız." değerlendirmesinde bulundu.

Tülün, şehitleri rahmetle anarak, "Darbeler açısından hafızası taze olan milletimizle birlikte, ezanları susturan darbelerden, darbecileri kahreden ve darbeleri püskürten selalara bizi ulaştıran Rabbimize şükürler ediyoruz. 15 Temmuz destanının yıl dönümünde, vatanımıza, milletimize, devletimize ve dinimize kasteden hain terör örgütü ve iş birlikçilerini unutmadığımızı ve unutmayacağımızı tüm dünyaya haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement