15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kadirli ilçesinde, yatılı kuran kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında köy okulu bahçesinde anma programı düzenlendi.

14.07.2017 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadirli ilçesinde, yatılı kuran kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında köy okulu bahçesinde anma programı düzenlendi.

Yoğunoluk Köyü Ortaokulu bahçesindeki Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, daha sonra şehitler için okunan hatimlerin duası edildi, öğrenciler tarafından ilahiler okundu. Yöresel halk sanatçısı Refik Uçar tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi.

İlçe Müftüsü Ahmet Demirer, köy okulunda yaz dönemi boyunca Kur'an-ı Kerim eğitimi gören 15 Temmuz Hafızlık Kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit olanlar için bir hafta süreyle Kur'an-ı Kerim okunup, hatimler indirildiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Birer, "öğrencilerimiz, darbe gecesi şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okudu ve hatimler indirdi. Bugün de öğrencilerimizle hatim duasını gerçekleştirdik. Burada öğrencilerimize sadece 15 Temmuz gecesi yaşananları değil, aynı zamanda birlik ve beraberlik duygusunu da aşılamaya çalıştık. Bugün burada bulunmamızı 15 Temmuz gecesi canlarını feda eden şehit kardeşlerimiz ve o gece meydanlara inen halkımıza borçluyuz. Allah onlardan ebeden razı olsun. Biz bunun bilincindeyiz ve istiyoruz ki bütün milletimiz de bu bilince vakıf olsun." dedi.

Kurs öğreticisi Mahmut Bozdoğan'ın ilahi okuması ve öğrencilerin ney ile ilahi seslendirmesinin ardından katılanlara ikramda bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement